Sazeničky orlíčku, řimbaby, měsíčnice ad. nabízím

Zde jsou již neaktuální příspěvky ohledně výměn.

Sazeničky orlíčku, řimbaby, měsíčnice ad. nabízím

Příspěvekod andela » úte 10. kvě 2011 22:38:21

Nabízím přebytky rostlin, které se mi vysemenily ve větším množství - orlíček, řimbaba obecná, měsíčnice roční, měsíčnice vytrvalá, petržel kadeřavá naťová, petržel hladká naťová, brutnák lékařský, měsíček zahradní, heřmánek pravý, topolovky různých barev.
andela
člen korespondent

Re: Sazeničky orlíčku, řimbaby, měsíčnice ad. nabízím

Příspěvekod Ivana » úte 10. kvě 2011 22:59:17

Ahoj, chtěla bych mesíčnici vytrvalou - nějak se ji nechce u mě klíčit. Asi i řimbaby, mám obavy že mi zmrzly a taky měsíčnici roční. Dalo by se to zvládnout poštou?
Co bys chtěla ode mě? Mohla bych ti poslat semena borytu barvířského Isatis tinctoria z výměny nebo vlastní (ale ty až později, letos mi kvete) a semena srpice barvířské Serratula tinctoria. Dále semena vytrvalého česneku Allium tuberosum (česnekopažitka, knolau), případně i cibulky, a řízky pelyňku brotanu. Střemchu mám taky, ale na posílání je moc velká.
Celou nabídku mám tady.
Ivana
Administrátor

Příspěvekod Danka » stř 11. kvě 2011 22:19:04

Ahoj, prosila bych měsíčnici vytrvalou, řimbabu, případně orlíček za brotan (zakořeněný), cibulky česneku, který nějak nejsem schopná určit, objevil se mi tu najednou sám od sebe, zrovna kvete (posílám fotku) a chutná slušně, zatím příznaky otravy =0. Plus něco dalšího: bereš třeba na barvení mahónii nebo třezalku? Nebo jsem sela sléz maurský a ošlejch, ale je to mrňavý, zatím... Nebo něco jiného z mé nabídky.
Zdravím, Dana.
Danka
zasloužilý člen

Příspěvekod andela » čtv 12. kvě 2011 22:11:54

Ivana: Zdálo se mi divné, že by mně ta měsíčnice vytrvalá tak krásně vyklíčila a tobě ne, když jde o úplně stejná semena, tak jsem dnes rostliny prozkoumala zevrubněji a myslím, že jsem to pomotala a rostliny, které jsem považovala za měsíčnici, jsou ve skutečnosti semenáčky včelníku moldavského, který jsem sela hned vedle (pro jistotu přikládám foto), a že ani mně ta měsíčnice nevylezla. Tímto se tedy omlouvám, měsíčnici vytrvalou nemám a místo ní nabízím včelník moldavský. Ostatní rostliny bez problémů mám, zkusila bych je poslat poštou, alespoň bych si vyzkoušela, jak se to podaří, ale jsou ještě mrňavý, snad transport přežijí. Od tebe z nabídky bych si určitě něco vybrala. Dám vědět.

Danka: Omlouvám se, ale měsíčnici vytrvalou nemám, vyklubal se z ní včelník moldavský :oops: , viz výše. Můžu místo ní poslat měsíčnici roční, která se mi tu volně semení ve větším množství. Ostatní rostliny mohu bez problémů poskytnout. Můžu se zeptat, odkud jsi? Jestli to nechceš psát sem na fórum, pošli mi SZ, jestli by nebylo možné osobní předání. Jinak bych rostliny poslala poštou. Od tebe bych moc ráda pelyněk brotan, sléz maurský a ošlejch, jestli budeš mít na poslání, ostatní rostliny mám. Klidně počkám, až povyrostou, ty moje jsou ještě taky malý.
andela
člen korespondent

Příspěvekod andela » čtv 12. kvě 2011 22:14:38

Jo a ještě, Danko, nějak se mi nepodařilo najít tu fotku česneku...
andela
člen korespondent

Příspěvekod Ivana » čtv 12. kvě 2011 22:20:59

To co je na fotce není měsíčnice vytrvalá. Odkud jsi měla semena měsíčnice a nevíš jak jsou stará? Možná by pomohlo kopnout je na tři týdny do ledničky, zkusím to.
Měsíčnice vytrvalá:
Obrázek
Ivana
Administrátor

Příspěvekod andela » čtv 12. kvě 2011 22:36:31

Semena měsíčnice jsem nasbírala na sousedovic zahradě u lesa na podzim, takže ta lednice by na ně mohla pomoct. Tvoje foto souhlasí s rostlinou, ze které jsem je brala, jen květy měla bohatší (myslím, že u sousedů právě kvete, zkusím ji vyfotit, aby ses podívala, jestli je to opravdu ona), to moje bude ten včelník.
andela
člen korespondent

Příspěvekod Ivana » čtv 12. kvě 2011 22:54:30

Takhle kvete:
Obrázek
Ivana
Administrátor

Příspěvekod andela » pát 13. kvě 2011 21:38:50

Jo, to je přesně ono :D Toto je rostlina, ze které jsou semena:
andela
člen korespondent

Příspěvekod andela » sob 14. kvě 2011 22:02:29

Ivana: Já ti teda připravím řimbabu (ještě bych ji nechala trochu povyrůst) a měsíčnici roční. Od tebe bych ráda cokoli z následujícího (pokud by od něčeho byly rostlinky a šly by poslat poštou, dám jim přednost, protože ze semínek se mi spousta věcí nedaří):
srpice barvířská
celík zlatobýl
ožanka kalamandra
zavinutka monarda
akébie.
andela
člen korespondent

Zpět na Archiv výměn rostlin