Jablečná pálenka - kalvados

Re: Jablečná pálenka - kalvados

Příspěvekod arid » stř 30. bře 2011 19:25:20

Z osobní zkušenosti, jablkovice jde vyrobit i z letních jablek.
Pálenka je výtečné chuti, jemná, s lehkým aroma a příchutí jablek. Ovšem jako vše je třeba k přípravě kvasu přistupovat s láskou a odpovědností. Vybíráme pouze plody plně zralé a absolutně zdravé. U letniček dávám do kvasu jablka netrhaná, ale padaná- tady ovšem musím upozornit, že zpracovat se musí okamžitě. Jablka nešrotuji (nemám šroťák) ale krájím na čtvrtky až osminky a vykrajuji jádřince, odstraňuji stopky. Naplním 50l penku zhruba k rysce ( spíše o něco méně) , na penku patří přidat kyblík vody, aby kvas nebyl příliš hustý a lépe prokvášel. Zednickou míchačkou do vrtačky ještě částečně rozmixuju. Je třeba kvas několikrát promíchat, ale opatrně, aby se moc neprovzdušnil. Pokud se nemíchá a je hustý, může se stát to, že v části nádoby se kvašení zpomalí až zastaví. Dá se přidat i něco cukru, ale to záleží na názoru každého. V létě je kvas velice rychle hotov, i za 4 týdny, je třeba ho umístit do chladnější místnosti. Konec kvašení musíme bedlivě hlídat, jablíčka můžou lehce přejít a kvas se zvrhne.
arid
nový člen
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 28. bře 2011 19:52:32

Předchozí

Zpět na Domácí výroba alkoholu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron