Stránka 1 z 2

Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: pát 03. říj 2014 1:26:38
od Ivana
Z čeho jsem uvařila toto jídlo? Jsou to dva druhy, jeden je jen na ozdobu.


Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: úte 07. říj 2014 21:03:21
od Ivana
Tak co je? Šestnáct si vás to prohlídlo a máte tam nápovědu jak prase.

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: úte 07. říj 2014 23:13:02
od Hanča
Když nápovědu, tak kostival, protože sedmikráska to nebude. Kostivalové listy v těstíčku.

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: úte 07. říj 2014 23:17:46
od Hanča
Aha, dva druhy, říkáš, tak tedy přesně - kostival lékařský.

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: stř 08. říj 2014 8:11:56
od Hanča
A semínka třeba z netýkavky?

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: čtv 09. říj 2014 13:47:03
od Ivana
No výborně, jseš dobrá anebo z ní taky vaříš. Nečekala jsem že tu netýkavku někdo uhodne.
Takže kostivalové listy v netýkavkovém těstíčku.

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: čtv 09. říj 2014 21:25:33
od Hanča
Nevařím, jen jsi o ní nedávno psala ;) . Ale nejspíš začnu.

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: pát 10. říj 2014 14:44:06
od Ivana
To udělej. Když jsem já začala hledat a překládat recepty, byla jsem jak Alenka v říši divů - všude v přírodě jsou daleko onačejší věci než je zdravý (ale hořký) pampeliškový salát. A francouzké a italské recepty stojí za to, protože francouzi i italové vařit umějí.
Ochutnej si tu netýkavku (dávám jí 5), ještě teď se dají najít. A jestli ještě najdeš zelená semena bolševníku, zkus taky. Úžasná chuť (5++) a na rozdíl od podobných semen mrkvovitých, jako například děhel, co je podobný andělice anebo semena plané mrkve není ani trochu nahořklý. Francouzi ho dávaj do zavařenin.
Malé děti zabavíš, ušetříš a kromě toho se dá najít spousta chutí co se ničemu nepodobají (například ty semena bolševníku) a nikde jinde se k nim nedostaneš.

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: úte 28. říj 2014 11:54:09
od Misazap
A že se určitě ptám jako pitomec, jaká netýkavka? A dá se jíst i syrová nebo se musí tepelně upravit?
A ten bolševník? to jako fakt TEN bolševník velkolepý, kterého se raději ani nedotknout? Tak jeho semena se dají jíst? (opět i za syrova?)

Re: Zákeřná z mojí kuchyně 2. Z čeho jsem to uvařila?

PříspěvekNapsal: úte 28. říj 2014 13:36:36
od Misazap
Omlouvám se, prošla jsem si Tvé stránky a už znám odpovědi (nejen) na své otázky. Dokonce už vím odpovědi i na tvé další "zákeřné" :-D (to bych nikdy ani netipla ..;-).
Musím Ti ale říct, že smekám před tvými "planými" pokusy, je to úúúžasné a zrovna teď přemýšlím, co bych vyzkoušela. Bohužel zrovna kostival je pro mě vzácná rostlina, kterou se mi zatím nepodařilo přesvědčit, aby rostla na naší zahradě (a v okolí je dost vzácná).