Kvítka se mají trhat v plném slunci, tuším, že na svatého Jána, ale ruku do ohně bych za to nedala. Zalijí se ve sklenici kvalitním olejem a nechají tři týdny na slunném okně. Scedí se a uchovává v chladu. Pozor na fotosenzitivitu, třezalka je na to prevít, takže se nedoporučuje namazat a vyrazit na plovárnu.
Taky ho spoustu let dělám, je skvělý na spáleniny (večer, když už slunce zajde). Ale letos poprvé mi květy v něm zplesnivěly, než se stačily vylouhovat. Letos byl nějak divný rok.
Taky mi jednou zplesnivěl. Květy musí být úplně suché, nesmějí být mokré ani vlhké(sbírané za rosy nebo po dešti). Na spáleniny je výborný, ani nenaskočí puchýře a taky se používá na masáže zad při plotýnkách. Myslím že to musí být pravidelně a je to spíše prevence než léčení když se něco přihodí. Dřív jsem ho používala i na hojení ran, na to je taky dobrý, ale nedávno jsem objevila že aloe stromovitá hojí rány ještě dvakrát rychleji než třezalkový olej.
Fazole píše:Kvítka se mají trhat v plném slunci, tuším, že na svatého Jána, ale ruku do ohně bych za to nedala.
Neboj, klidně jí do ohně vlož, pokud máš ovšem připraven třezalkový olej . Okolo svátku Sv. Jána je totiž ten nejlepší termín na přípravu třezalkového olej. Třezalka je v plné síle a třezalkovému oleji se mimo jiné také proto někdy říká Janův olej. Yaw