Stránka 1 z 1

Skoropesto

PříspěvekNapsal: úte 06. dub 2010 23:37:23
od Ivana
Listy bazalky nasekám nadrobno a zaliju olejem.
Asi by to chtělo taky osolit, minule mi to chytlo plíseň.

Re: Skoropesto

PříspěvekNapsal: pát 09. dub 2010 20:34:00
od kořenářka
Skvělé pesto je z medvědího česneku, akorát je na něj čas, prý se může dělat i z naťové petržele, tam bych dala asi hladkolistou, má jemnější chuť.
Zdraví Mlýnec

Re: Skoropesto

PříspěvekNapsal: sob 10. dub 2010 8:41:40
od sklenka
Moje oblíbené pesto sestává z naťové petržele, vlašských ořechů, olivového oleje, česneku, soli, vše rozmixovat. Navrch skleničky se pak ještě nalije vrstva oleje, aby to neplesnivělo. Je to kupodivu italský recept. Bohužel nevím, jak dlouho vydrží, vždycky jsme ho snědli do týdne.
Bazalku pro zimní použití nejradši mrazím.

Re: Skoropesto

PříspěvekNapsal: sob 10. dub 2010 18:48:21
od Ivana
Sklenka: Neztratí bazalka v mrazáku chuť a vůni?

Re: Skoropesto

PříspěvekNapsal: ned 11. dub 2010 10:42:17
od sklenka
Neztratí. Mrazím ji nasekanou a napěchovanou do tvořítek na led, zakápne se to trochou vody.

Re: Skoropesto

PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 9:56:27
od Ivana
Omáčka typu pesto se dá udělat i z rokety, recept je v roketovém vláknu.
Uvádí se i česnáček lékařský.
Recept s videem na pesto je i v ptačincovém vlákně.