Jsem tady dlouho nebyla, zahrada je pořád k ničemu tak jak byla předtím, snažíme se o další úpravy, ale jde to pomalu. Pařeniště jsme zrušili, v plánu je tam udělat pískoviště, teď je tam díra a kočky to neláká. Zato je láká jakékoli jiné místo, kde se zrovna vyskytne holá kyprá půda (což je při úpravách terénu časté). Nejlepší sběrač, který najde každý zapomenutý kousek, je bohužel náš pes. No ale aspoň mám jistotu, když se tam přežene pes, tak děti si tam nic nevyhrabou do kyblíčku. Protože děti hlínu milujou podobně jako kočky, jen do ní nevykonávají potřebu ..
Pokud něco sázím, tak tam zapichuju větvičky. Je jedno jestli jsou pichlavé nebo ne, musí být asi 30 cm dlouhé, aby se daly tak 10 cm zapíchnout, kytkám to nijak nevadí a kočky do toho nelezou, ale musí být blízko u sebe, dávám je do sponu cca 5 cm. Ale já sázím jen na malé plochy, takže zapíchat nárazově 20 klacíků není problém.
A jak tu někdo psal, že kočky šly na trávník, tak ten je u nás nechává chladnými, ale chodil nám na něj tajně sousedův pes (teda takovej ten podplotovej) a vypadalo to skoro jak od kočky.