Proskurník lékařský (ibiš) - recepty

O volně rostoucí rostliny se nemusíme starat a přesto je můžeme využívat. Navíc mívají vysoký obsah cenných látek pro výživu.

Proskurník lékařský (ibiš) - recepty

Příspěvekod Ivana » pon 24. led 2011 15:25:42

Polotradiční způsob výroby bonbónů marshmallow

8 kořenů proskurníku, krájené
100 ml vody
až 200 ml vroucí vody 

750 ml cukru
330 ml tekuté glukózy

160 ml vody, extra

15 ml vanilkového extraktu

500 ml cukru moučky

80 ml kukuřičné mouky
Nakrájené kořeny proskurníku a 100 ml vody dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Necháme úplně vychladnout. Jakmile směs vychladne odstraníme kořeny a doplníme vroucí vodou na 250 ml. Dáme cukr, glukózu a 160 ml vody do kastrolu na střední plamen a vaříme bez míchání na stadium měkké koule (cukr kápnutý do studené vody tvoří měkkou, tvárnou hmotu). Nyní dáme svařený cukr a vodu ze slézových kořenů do mixéru na vysoké otáčky. Přidáme vanilkový extrakt a šleháme asi 12 až 15 minut nebo až je směs hustá a nadýchaná. Nalijeme směs na lehce vymaštěný plech olemovaný pečícím papírem. Zakryjeme a přes noc necháme ztuhnout.
Prosijeme smíchaný moučkový cukr a kukuřičnou mouku. Lehce poprášíme povrch směsí moučkového cukru a kukuřičné mouky a marshmallow obrátíme na poprášený povrch. Krájíme hrubé kostky, poprášíme cukrovým a kukuřičným prachem a uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.

Přeloženo z celtnet
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Zpět na Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron