Salát z quinoi 1 hrnek quinoi 2 jarní cibulky, nasekané 2 rajčata, na kostičky nakrájené 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané 1 lžíce čerstvé máty, nasekané 2 lžíce vlašských ořechů, namočené a lehce opečené 1 citron, šťáva 1 stroužek česneku, lisovaný 1 lžička kmínu Vlašské ořechy namočte po dobu nejméně 30 minut, pak je opečte. Dávat pozor, rychle se praží. Teplota 300 - 350 ° C. Opláchněte quinoa, přidáme 2 šálky vody na 1 šálek quinoa. Osolíme trochou mořské soli, přivedeme k varu, vaříme po dobu jedné minuty, pak stáhneme plamen a dusíme 20-30 minut. Quinoa je zcela uvařené, když má průsvitný střed a je načechraná. Nemíchejte quinou když se vaří. Zatímco quinoa vaří, nakrájíme zeleninu a bylinky. Smíchejte citronovou kůru, šťávu, lisovaný česnek, kmín na zálivku. Smícháme se zeleninou, přidáme quinoa a vlašské ořechy a promícháme.
Zapečená quinoa se špenátem a sýrem 2 hrnky quinoi, opláchnout c = 240 ml 30 - 180 g špenátu oz = 28 g 2 šálky jemně nasekaných hub 1 střední cibule - nadrobno nakrájená půl litru kuřecího vývaru (teplého) 125 ml bílého vína 3 lžíce olivového oleje čtvrt šálku parmezánu čtvrt šálku Gruyere sýra čtvrt šálku smetany (v originále Philadelphia Cream Cheese) 1 lžička soli Vymažte pekáč a předehřejte troubu na 350 ° Orestujte parmezán a Gruyere sýr a dejte stranou. Nasekejte houby a cibuli na malé kousky. Omyjte quinoa, nechte okapat. Do velké pánve dejte olivový olej a osmahněte cibuli a houby na mírném ohni asi 2 minuty. Přidejte quinou a vaříme 5 minut. Směs vyndejte z pánve. Do malé pánve dejte smetanu a půl šálku bílého vína. Ušlehejte dohladka. Vařte na mírném ohni po dobu 5 minut, přidejte směs ke quinoi a osolte. Ve velké pánvi osmahněte špenát. Do pekáče navrstvíme polovinu směsi s quinoou, špenát, gruyere, druhou polovinu quinoové směsi a zalijeme teplým vývarem. Zakryjte a pečte 30 minut v troubě 350 °. Vyjměte z trouby, přidejte parmezán a dejte odkryté péct na 450 ° po dobu 5 minut, dozlatova. Podáváme teplé.
Pudink z quinoi 8 šálků mléka 1 hrnek nevařené Quinoa 1 šálek cukru 2 lžíce másla vanilka 1/4 lžičky soli 1/2 lžičky muškátového oříšku 1 celá skořice nebo 1/2 lžičky mleté 2 vejce 2 lžíce Half and Half (to jsem nenašla) 2 odměrky IdealShape Meal Replacement Shake Vanilla (to je nějaký přípravek na hubnutí a jsem toho názoru že se to dá vynechat) 1 1/2 hrnku hrozinek (pokud chcete nalijte na ně vodu a dejte do mikrovlnné troubě na 1 1/2 minuty, scedit) 1/2 lžičky skořice Smícháme mléko, quinou, cukr, máslo, vanilku, muškátový oříšek, skořici a sůl, uvedeme do varu ve 4 litr na středně vysoké teplotě. Pak snížíme teplotu a vaříme odkryté, za stálého míchání, až quinoa je velmi měkká asi 45 minut. Vejce a Half and Half smícháme v žáruvzdorné nádobě. Přidáme dva šálky quinoa směsi do vajec, neustále šleháme. Vaječnou směs vmícháme do quinoa směsi. Přidáme rozinky a IdealShape. Zamícháme a vaříme dalších 15 minut, dokud směs není hustá a krémová. Nalijeme pudink na pekáč. Posypeme skořicí. Vychladíme po dobu nejméně 3 hodin.
1/2 šálku ovesných krupek 1/2 šálku dobře opláchnouté quinoa 1/2 šálku sušené goji - můžete použít libovolné sušené ovoce, jako sušené borůvky, brusinky nebo dřínky 1/4 šálku rozinek - tato možnost je volitelná 1 lžička soli 1/2 lžičky mleté skořice 1/4 lžičky mletého kardamomu 4 šálky vody javorový sirup nebo med na polití Vaše oblíbené polevy jako opražené vlašské ořechy, plátky mandlí, sušeného nebo čerstvého manga, sušené brusinky, sušené třešně, semena konopí, nakrájené jablko, banány, čerstvé nebo sušené borůvky, čerstvé jahody
Do hrnce s těžkým dnem dejte quinou, ovesné krupky, goji, hrozinky, sůl, skořici, kardamom. Přilijte 4 šálky vody a zamíchejte. Nyní existují dva způsoby, jak to uvařit. První verze je přes noc, ranní verze pod ní. Verze noc: Na středním plameni přiveďte směs k varu. Trvá to asi 5 minut nebo tak. Vypněte zdroj tepla, rychle zamíchejte, přikryjte a nechte přes noc. Když se probudíte a doplácáte do kuchyně, uvidíte, že zrna vstřebala veškerou vodu. Rychle promíchejte a dejte na střední teplotu. Občas zamíchejte, v případě potřeby přidejte vodu a nechte směs prohřát asi 5 až 8 minut. Ranní verze: Trvá jen 30 minut celého procesu. První dva kroky jsou stejné. Když se směs začne vařit, snižte teplotu a nechte odkryté za občasného míchání, dokud zrna nezměknou, asi 20-25 minut.