Proměnlivý nápoj Summer Cooler Omyjeme 50 g listů červené perily, rozetřeme s 1 lžící soli. Přidáme 6 šálků vody, 1 a půl šálku cukru a vaříme 2-3 minuty. Přecedíme a přidáme 1-2 lžíce citronové šťávy. Sirup vychladíme, smícháme s vodou v poměru 1:3 a přidáme led. Nespotřebovaný sirup uchováme v ledničce.
Okurkový salát s perilou okurka několik lístků perily cibule sýr balkán olej, ocet, sůl Okurku a balkán nahrubo nastrouháme. cibuli a perilu najemno pokrájíme. Smícháme a ochutíme solí, octem, olejem. Okurku a balkán též můžeme krájet na malé kostičky.
Kimči s perilou (Kkaennip kimchi) Autorka obou receptů Maangchi
Suroviny: listy perily 135 g (asi 3 šálky), 3 lžíce rybí omáčky, ¼ šálku cibule, 4 stroužky česneku, 2 stonky zelené cibule, 1 lžička med, 1-2 lžíce feferonky, pražené sezamová semínka, mrkev 2 lžíce Důkladně omyjte a nechte okapat 135 gramů (asi 3 šálky) listů perily a dejte je okapat. Další, pojďme udělat kimchi pastu! Dejte tyto ingredience do mísy a promíchejte je dohromady lžičkou: 4 stroužky drceného česneku, 2 nakrájené zelené cibulky, ¼ šálku cibule nakrájené na plátky, 2 lžíce mrkve nakrájené na sirky, 3 lžíce rybí omáčky, 1 -2 lžíce nakrájených feferonek, 1 lžička medu. Pastu rozetřete mezi listy. Dejte kimchi do nádoby a uchovávejte v lednici. Podáváme s rýží a před podáváním posypeme praženými sezamovými semínky.
Nakládané listy perily (Kkaennip jangajji)
Suroviny: 450 g listů perily, sojová omáčka 1 ½ šálku, 1 středně veliké jablko, 1 středně velká cibule, 4-5 stroužků česneku, 1 hrnek vody, 2 papričky jalapeno, 1 lžíce plátků zázvoru. Dobře omyjte a nechte okapat listy perily. Připravte si 1 ½ šálku sojové omáčky na osolení listů. Vyberte některé listy (asi tucet) a dejte je do velké mísy. Postříkáme (nebo rozprášíme) sojovou omáčku přímo mezi listy, kousek po kousku. Opakujte, dokud jste nepoužili všechny listy. Můžete nalít nějakou sójovou omáčku na dno mísy. Několikrát listy otočtek aby se rovnoměrně prosolily a počkjte asi 1 hodinu. O hodinu později listy lehce stiskněte a dejte je do nádoby. Zbylou tekutinu přelijte do hrnce. Přidejte 1 šálek vody, 1 středně velkou nakrájenou cibuli, 4-5 stroužky česneku, 1 střední nakrájené jablko, 1 lžíci plátků zázvoru. Přiveďte k varu a vařte po dobu 30 minut na středně vysoké teplotě. Sceďte nálev a zchlaďte na pokojovou teplotu. Nálev nalijte na listy v nádobě a skladujte v lednici. Podáváme s rýží! Zdobíme praženými sezamovými semínky a úzkými proužky papričky.