Stránka 1 z 1

Jedlá chrysantéma recepty

PříspěvekNapsal: čtv 29. bře 2012 10:50:47
od Ivana
Chrysantémová polévka z farmy
Autor Jenny
3-4 porce

2 lžíce másla
2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 šalotky, drcené
1 svazek pažitky
1 svazek listů jedlé chryzantémy
1 svazek šťovíku
1 svazek mangoldu
2 šálky čerstvého nebo mraženého hrášku (rozmrazeného)
2 šálky vody
3 lžíce smetany
sůl a pepř

Umyjte listy chrysantémy, šťovíku a mangoldu. Odstraňte stopky ze všech listů a vystřihněte velké žebro z mangoldu. Nahrubo nasekejte listy a pažitkou a dejte stranou. Dejte máslo a olej do hrnce na mírný oheň. Když se rozpustí máslo, přidáme mletou ​​šalotku a orestujte do měkka, asi tři minuty. Přidejte hrášek a listy, za stálého míchání aby se obalil máslem a olejem. Přidejte trochu soli a vodu. Přikryjte a zvolna vařte asi 8-10 minut, dokud hrášek nezměkne. Pak rozmixujte v mixéru, pokud chcete můžete přecedit a vraťte do hrnce. Na mírném ohni, zamíchejte polévku a přidejte smetanu, sůl a pepř podle chuti. Podáváme ozdobené pažitkovým květem nebo krutony.

Přeloženo z straightfromthefarm.net