Růžový vrstvený dort
Jogurtový koktejl s čechřicí
Králičí stehna na čechřici
nebo podle receptyonline.cz:
Vyznačuje se sladce lékořicovou aromatickou vůní listí a semen. Listy se nedají sušit, čerstvé se používají do zálivek, moučníků nebo zmrzlin. Používají se také jako sladidlo do kompotů (vhodné pro diabetiky) nebo jako náhražka za rebarboru či angrešt. Kořeny jsou velmi chutné teplé, vařené s omáčkou, nebo studené nakrájené do salátů s octem. Dlouhé kořeny jsou podobné mrkvi.
Pokud někdo baží po dalších (jakož i já, ale momentálně nemám čas), může si přeložit z angličtiny (sweet cicely). Pozor ale, v Americe se říká sweet cicely kromě čechřice také druhům rodu Osmorhiza, který u nás neroste. Podle všeho má velmi podobnou chuť, takže recepty jsou velmi dobře použitelné s čechřicí.