Stránka 1 z 1

Kustovnice čínská (goji) - recepty

PříspěvekNapsal: stř 06. čer 2012 19:59:17
od Ivana
Dneska jsem narazila na stránku s několika recepty.

Re: Kustovnice čínská - goji

PříspěvekNapsal: čtv 19. zář 2013 0:48:35
od Ivana
Superfood salát s goji

1 dýně buttenut, vydlabaná a nakrájená na špalíky
1 velký sladký brambor, oloupaný a nakrájený na kousky
150 g černé nebo divoké rýže
100 g směsi dýňových semen, slunečnicových semen, zlatého a normálního lněného semínka
hrst malých lístků bazalky
50 ml javorového sirupu
50 ml extra panenského olivového oleje a navíc další 4 lžíce
50 g sušených brusinek
50 g plodů kustovnice (goji)
1 šálek teplé vody
sůl a pepř
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Předehřejte troubu na 180 °C.
Uvařte rýži ve slané vroucí vodě, pohlídejte aby se nerozvařila. Smíchejte s několika polévkovými lžícemi extra panenského olivového oleje, odložte stranou a udržujte v teple.
Smíchejte nakrájené butternut s 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a přidejte čtvrt lžičky muškátového oříšku. Dejte do zapékací misky a pečte v troubě asi 20-25 minut nebo dozlatova. Vyndejte a udržujte v teple.
Smíchejte 50 ml olivového oleje s javorovým sirupem. Dobře promíchejte se sladkými bramborami, osolte a přidejte čtvrt lžičky muškátového oříšku. Nalijte směs do pekáče a pečte v troubě asi 20-25 minut nebo dozlatova. Podívejte se na brambory aby se vařily rovnoměrně a párkrát je jemně zamíchejte.
Namočte goji do šálku horké vody po dobu 5 minut, sceďte.
Smíchejte rýži se směsí semínek, goji, brusinkami, pečenou dýní a sladkými bramborami. Nezapomeňte přidat šťávy z butternut a sladkých brambor, aby se zvýšila bohatost chutí.
Podávejte s listy bazalky a špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.

Přeloženo z delsole.co.uk

Re: Kustovnice čínská - goji

PříspěvekNapsal: čtv 19. zář 2013 1:13:43
od Ivana
Polévka z žampiónů s goji

2 lžíce oleje na vaření
120 g žampiónů, očistěných a nakrájených
1 šalotka, jemně nakrájená
1 mrkev, oloupaná a nakrájená
4 stroužky česneku, jemně drcené
1/2 lžičky zázvoru, jemně drceného
1/2 lžičky mořské soli
1/8 lžičky černého pepře
2,5 šálku zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku
několik snítek čerstvého tymiánu
1 lžíce citronové šťávy
1,5 lžíce goji
2 velké hrsti čerstvého špenátu

Rozpálíme pánev na středním plameni a přidáme stolní olej. Jakmile se olej rozpálí, vhodíme šalotkou. Osmahneme asi 1 minutu do voňava. Přidáme nakrájenou mrkev a smažíme po dobu 3 minut. Přisypeme zázvor. Přihodíme nakrájené žampióny a mícháme. Osmahneme několik minut, dokud houby lehce nezměknou. Přidáme ​​česnek, sůl a pepř. Vaříme jednu minutu. Opatrně přidáme zeleninový vývar a čerstvý tymián. Vaříme všechno na mírném plameni, asi 10 minut. Přidáme citronovou šťávu a goji. Dále vaříme, až goji změkne. Dochutíme solí a pepřem. Odstavíme, přidáme špenát a ihned podáváme misku na sinusu pacienta nebo vlastním. Užijte si to!

Přeloženo z kirantarun.com