Zelený dort Sanremasca
(Jsem z tohoto receptu trochu rozpačitá neboť všechny překladače mi hlásí že rýže má být syrová, ale možná že to funguje)
pro formu o průměru 32 cm
těsto
455 g mouky
70 ml extra panenského olivového oleje
200-220 g studené vody (přibližně)
sůl
náplň
750 g cukety Tromba d´Albenga
75 g rýže
75 g strouhaného parmazánu
3 vejce
1 malá cibule
60 g extra panenského olivového oleje
sůl
Uhněteme těsto, necháme odpočívat a vyválíme dva disky - větší, která tvoří základ, a menší, "víko".
Na náplň použijeme všechno syrové (i rýži!). A z tohoto důvodu je dort velmi rychlý. Dáme nakrájené cukety, cibuli nakrájenou na tenké plátky a všechny ostatní ingredience, naposledy sůl. Náplň připravujeme jen chvíli před naskládáním do formy, jinak cukety pustí vodu. Vložíme větší plát těsta do formy vymaštěné olejem, dáme náplň, přikryjeme druhým listem a přečnívající část základu přehrneme. Uděláme malý otvor, aby se páry mohly dostat ven. (V tomto místě můžeme dort zmrazit a upéct později.) Pečeme 50 minut při 180 ° C.
Přeloženo z gusto.logg.it (klikněte si pro obrázky)