Hlošinový kečup
připravíte asi 1/2 šálku
3 šálky plodů hlošiny okoličnaté (pozn. překl. v Americe jim říkají podzimní olivy a jsou u nich invazní)
1 lžíce bílého vinného octa
1/2 lžičky soli
3 lžíce surového cukru
1/4 lžičky nového koření
2 stroužky česneku, drcené
1. Přidáme plody do hrnce s vodou 2 lžíce. Vaříme na mírném ohni 5 minut, za stálého míchání, dokud plody neprasknou. Přecedíme dreň přes jemné síto, odstraníme tak semínka a malé stopky. Dostaneme asi 1 šálek pyré.
2. Vaříme pyré 5 minut na mírném ohni, dokud barva neztmavne.
3. Dáme pyré do mixéru s octem, solí, cukrem, novým kořením a drceným česnekem a umixujeme dohladka.
4. Vrátíme kečup do hrnce a vaříme na mírném ohni aby se dále zahustil. Vaříme asi 10 minut, často mícháme, dokud není hustota kečupová. Ochutnáme a případně přidáme sůl.
Přeloženo z the3foragers.blogspot