Stránka 1 z 1

Kotvice (vodní ořechy) recepty

PříspěvekNapsal: sob 21. zář 2013 19:49:02
od Ivana
Kotvicové roládky (Rumaki)

Připravíme 24 rolek

225 g je kotvice, půlené
225 g slaniny, nakrájené na plátky
1/4 šálku majonézy
1/2 šálku světle hnědého cukru
1/4 šálku rajčatové omáčky s chilli

Předehřejeme troubu na 175 stupňů C. Zabalíme každou kotvici do kousku slaniny. Dáme rolky stranou se švem dolů do zapékací misky.
Pečeme v předehřáté troubě po dobu 30 minut, nebo dokud slanina není křupavá a propečená. Odlijeme tuk. V malé misce smícháme majonézu, hnědý cukr a chilli omáčku a zalijeme rolky. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 30 minut.

Přeloženo z allrecipes.com

Re: Kotvice (vodní ořechy) recepty

PříspěvekNapsal: sob 21. zář 2013 20:20:05
od Ivana
Smažený celer, brokolice a kotvice

1. 5 stonků celeru, nakrájené na šikmé plátky
2. svazek brokolice, nakrájené na kousky
3. jedna malá plechovka kotvice, nakrájené na šikmé plátky (napřed opláchněte pod studenou vodou)
4. jedna cibule, nakrájená
5. jeden stroužek česneku, nasekaný na malé kousky
6. 2-3 plátky čerstvého zázvoru, nasekaného na malé kousky
7. olivový olej na smažené
8. sójová omáčka
Osmahneme cibuli, česnek a zázvor v olivovém oleji. Přidáme brokolici, celer a kotvici. Vše osmahneme, přidáme sójovou omáčku podle chuti a podáváme.

Přeloženo z cooks.com

Ona se dá koupit v plechovce, počítám že u nás v asijských obchodech taky.

Re: Kotvice (vodní ořechy) recepty

PříspěvekNapsal: sob 21. zář 2013 21:11:17
od Ivana
Thajský desert - červené křupavé kotvice v kokosovém mléce

Přísady (zleva): mouka (tapioková), kokosové mléko, kotvice, listy pandámu (pěstovaný jako pokojová rostlina), sůl, červené barvivo, cukr.
Kotvici nakrájet na 1 cm kousky, obarvit. Kokosové mléko do hrnce, přidat listy pandámu, cukr a sůl. Zahřát, hlídat aby mléko nevzkypělo. Povařit a zchladit.
Z kotvic zcedit barvu, obalit v mouce. Obalovat velmi pečlivě, oddělovat slepené, jinak by se odbarvily. Přebytečnou mouku přesít.
Přivést vodu k varu, vhodit kousky kotvice, přikrýt pokličkou a počkat až vyplavou. Když vyplavou a jsou červené, jsou uvařené. Z hrnce dávat do velmi studené vody nebo vody s ledem.
Kokosové mléko zchladit v ledničce, vložit kotvice, podávat.



Tohle je úžasná inspirace - mouku dám obyčejnou, místo pandámu se dá dá vanilka nebo cokoliv, na chemické barvičky kašlu - zkusím na obarvení řepu.