Přeloženo z
Front Range LivingSalát z okvětních lístků denivky6 šálků salátu, omytého, osušeného a natrhaného na kousky velikosti sousta
2 polévkové lžíce za studena lisovaného olivového oleje (panenského)
2 lžičky čerstvé citrónové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
1/4 šálku listů červené bazalky
okvětní plátky ze čtyř až osmi květů denivky
Salát dáme do servírovací mísy a rovnoměrně pokapeme (nebo sprejem pokropíme) olejem. Dobře promícháme. Pokapeme (nebo sprejem pokropíme) citrónovou šťávou a posypeme solí. Promícháme znovu. Přidáme bazalku, ale kvůli vzhledu pouze do horní vrstvy salátu. Nahoru nameleme trochu pepře. Ozdobíme plátky denivky, buď náhodně nebo do kruhu kolem mísy nebo ozdobně do středu mísy.
Květy Stella D'Oro plněné koriandrovým pestem s grilovaným kuřecím masem 1 oloupaný stroužek česneku
2 šálky lístků koriandru, nasekané se stonky do 3palcových svazků
1 lžička čerstvé limetkové šťávy
trocha jalapeno omáčky Tabasco
1/4 šálku semínek borovice
1/3 šálku za studena lisovaného olivového oleje (panenského)
Koriandrové pestoZapneme kuchyňský robot nebo mixér s kovovým řezným nástrojem, zakryjeme víkem a přes plnicí otvor přidáme česnek a lístky koriandru. Shrneme nasekaný koriandrem ze stěn a promícháme s česnekem. Zpracováváme po dobu 5 sekund. Přidáme borové ořechy a pokračujeme po dobu 5 sekund. Přidáme limetkovou šťávu a Tabasco. Zapneme a pomalu přiléváme olej. Hotové pesto uložíme v chladu (vydrží několik dní) anebo zamrazíme.
Kuře4 kuřecí prsa bez kůže, opláchnouté a osušené
1/3 šálku za studena lisovaného olivového oleje (panenského)
2 stroužky česneku, drcené
šťáva z poloviny citronu
4 lžíce koriandrového pesta
4-12 květů Stella d'Oro nebo jiné denivky, opláchnouté, s odstraněnými bliznami a tyčinkami
Předem (půl hodiny nebo den dopředu): Smíchejte česnek a olej ve velkém pytli se zipem. Naklepte kuře nebo přejeďte válečkem na těsto. Dejte kuře do pytle, promíchejte s olejem. Vytlačte vzduch a dejte do chladu.
Jednu až půl hodiny před grilováním přidejte citronovou šťávu, dobře promíchejte. Opečte kuře na grilu po obou stranách. Pozor: naklepaná prsa se dělají rychle. Chcete-li zkontrolovat jestli je hotové, stiskněte maso prstem. Pokud je měkké, ještě není. Pokud je pružné, je hotové a pokud je tvrdé je to již moc (overdone).
Zatímco se dělá kuře, naplňte květy denivek lžící pesta. Podávejte kuře na talíři s grilovanou zeleninou, polentou nebo jinými přílohami. Obložte talíř plněnou denivkou a ozdobte lístky denivky.