Ravioli s česnáčkem a špenátem
Přísady:
4 šalotky, nasekané
1 stroužek česneku, jemně nasekaný
180 g špenátu
180 g listů česnáčku
120 g sýra ricotta
60 g strouhaného parmazánu
60 g nasekaných na slunci sušených rajčat
6 listů čerstvého těstovinového těsta
2 lžíce másla
sůl a černý pepř, podle chuti
1 vejce rozšlehané s 1 lžící vody
Příprava:
Dáme máslo na pánev a usmažíme šalotku a česnek do měkka. Přidáme špenát a česnáčkové listy a necháme zavadnout. Dochutíme solí a pepřem, vyjmeme z pánve a necháme mírně vychladnout. Vyždímáme veškerou tekutinu ze špenátu a česnáčku a nakrájíme. Přidáme do mísy a spojíme se zbývajícími složkami (kromě těsta).
Nařežeme těsto na obdélníky požadované velikosti. Potřeme těsto rozšlehaným vejcem a naplníme směsí. Přehneme těsto a okraje stiskneme hroty vidličky.
Dáme ravioli do hrnce do lehce vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty nebo dokud nevyplavou. Servírujeme promíchané s 300 g vlašských ořechů a česnáčkovým pestem, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.
Přeloženo z Celtnet