Maso v jalovcové marinádě
1/4 šálku červeného vinného octa
1 a 1/2 šálku červeného vína (burgundské funguje dobře)
4 bobule jalovce
1 bobkový list
6 celých pepřů
1 střední cibule, nakrájená
1 malý stroužek česneku, drcený
1 lžička soli
4 špetky muškátového květu
2 celé stroužky česneku
1/8 lžičky tymiánu
4 libry masa, i zvěřiny
Smíchejte všechny přísady a uložte v kameninové nebo skleněné míse v chladničce nejméně jeden den před použitím. Maso nebo zvěřinu v míse přelijte marinádou. Otočte maso každých pár hodin, aby marináda pronikla do masa. Marinujeme při pokojové teplotě 1 - 2 dny v závislosti na tom, jak silná chuť se vám líbí. Slijeme marinádu a používáme na podlití masa každých 20 minut při pečení. Půl litru marinády stačí 4 libry masa. Porcí 8.
(Jedlé rostliny Cookbook, Greenhills Ekologického centra, Dallas TX)
Přeloženo z Taste of the Wild