Stránka 1 z 1

Roketa, rukola, křez (dvojradovka) - recepty

PříspěvekNapsal: pát 21. led 2011 23:51:26
od Ivana

Re: Roketa, rukola, křez (dvojradovka) - recepty

PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 16:48:30
od Ivana
Roketové pesto
(na artyčoky, nudle, toust, mrkev ...)

3 šálky rokety nebo křezu (asi 3/4 libry), umyté a dobře osušené
1/3 šálku borovicých semen, opečených dozlata a zchlazených
1/2 hrnku čerstvě nastrouhaného parmazánu
1/2 lžičky soli
1 velký stroužek česneku, nasekaný
3 lžíce olivového oleje
1/4 šálku horké vody plus další v případě potřeby
Do mísy kuchyňského robota dáme všechny přísady kromě oleje a vody a směs usekáme. S běžícím motorem tenkým pramínkem přiléváme olej a vymícháme směs do hladka. V tomto stavu může být pasta až 1 týden skladovaná v chladu, pokud je povrch pokrytý potravinářskou fólií. Na použití omáčku ohřejeme na pokojovou teplotu a smícháme s 1/4 šálkem horké vody nebo více, pokud si přejete pesto řidší.

Přeloženo z Mariquita.com

Re: Roketa, rukola, křez (dvojradovka) - recepty

PříspěvekNapsal: úte 04. říj 2011 0:42:38
od Ivana
Salát se sýrem a křezem
Naložená cukrová kukuřice z konzervy, zelené olivy, eidam na malé kostičky, hermelín, všeho zhruba stejné množství. Čerstvé lístky křezu a majonéza podle chuti. Úžasné!

Re: Roketa, rukola, křez (dvojradovka) - recepty

PříspěvekNapsal: čtv 06. říj 2011 2:57:21
od Ivana
Pesto


Salát s roketou, modrým sýrem, ořechy a hruškami
2 hrušky
2 hrsti rokety
100 g sýru typu Niva
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce moučkového cukru
sůl a pepř
150 ml olivového oleje
50 ml balsamico octu
1 lžíce medu


Re: Roketa, rukola, křez (dvojradovka) - recepty

PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2011 9:23:08
od Kolmen
Ivana píše:Roketové pesto
(na artyčoky, nudle, toust, mrkev ...)

1/3 šálku borovicých semen, opečených dozlata a zchlazených



Ta borovice je pinie? Pesto se z ní dělá.

Re: Roketa, rukola, křez (dvojradovka) - recepty

PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2011 9:46:34
od Ivana
V originále je jen pine nuts, borové oříšky. Jedlá jsou semena všech borovic (včetně borovice sibiřské, díky špatnému překladu Mergeho knih známé jako sibiřský cedr) a jedlá jsou i smrková semena. Takže si můžeš vybrat a zkusit.

Brambory s roketovým nebo křezovým máslem
Na uvařené brambory dáme předem připravené máslo (do změklého másla zamícháme nakrájenou roketu nebo křez). Máslo uchovávat v ledničce, dá se i udělat váleček, zabalit do alobalu a zmrazit. Na horké jídlo se pak dávají rozpustit kolečka.

Re: Roketa, rukola, křez (dvojradovka) - recepty

PříspěvekNapsal: sob 04. srp 2012 18:26:17
od Ivana
Tak jsem dneska zkoušela pesto z křezu a bylo příšerně hořké. Listy na chlebu chutnají normálně, ale když se to rozmixuje nedá se to. Nevím jestli je to pokročilou letní dobou anebo je to tak pokaždé, zkoušeli jste někdo?