Sedmikráskové víno * 1 galon čerstvě natrhaných květů sedmikrásky
* 2 poháry zlatých rozinek, jemně nasekaných
* 2 citrony oloupané, na tenké plátky nakrájený
* 1 oloupaný pomeranč, na tenké plátky nakrájený
* 900 g jemněho krystalového cukru
* 3 litry a 300 ml vody
* 1 lžička taninu
* 1 lžička výživné soli pro kvasinky
* vinné kvasinky (Hock nebo Champagne)
Nasbíráme květy bez stopky jakmile oschne rosa. Omyjeme a dáme do kvasné nádoby. Zalijeme vodou, teplou nebo studenou a zakryjeme. Necháme stát po dobu dvou dnů, pak přecedíme a tekutinu vrátíme, květy vymačkáme. Do tekutiny přidáme zbývající ingredience a dobře rozmícháme aby se cukr úplně rozpustil. Zakryjeme a necháme stát po dobu dvou týdnů, denně zamícháme. Pak přecedíme podruhé, tekutinu dáme do nádoby a přidáme kvasný uzávěr. Necháme kvasit dokud se víno nevyčistí. Stočíme a po dalším měsíci stočíme znovu. Po dalším měsící stočíme víno do lahví a pijeme. Toto víno neudrží vůni déle než rok.
Přeloženo z
winemaking.jackkeller