Šípatky - recepty

O volně rostoucí rostliny se nemusíme starat a přesto je můžeme využívat. Navíc mívají vysoký obsah cenných látek pro výživu.

Šípatky - recepty

Příspěvekod Ivana » úte 25. led 2011 23:50:26

Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Šípatky - recepty

Příspěvekod Ivana » stř 26. led 2011 0:11:55

Dušená voskovaná kachna se šípatkou a tofu - slavnostní jídlo k oslavě čínského Nového roku
Voskované kachna, která se dováží z Číny, je poměrně tuhá a velmi slaná. Je naložena v soli a suší se několik týdnů.
Přísady:
Voskované kachní stehno (LuP Ngap Pei), 1 ks (myslím že se dá nahradit nevoskovaným, poznámka pro remcaly)
3 hlízy šípatky, oloupané a rozkrojené na čtvrtky
zázvor, nakrájený na plátky
měkké tofu, 5 až 6 kusů
Všechny složky dáme na pařák. Vaří se v páře při vysoké teplotě po dobu 30 minut nebo déle, pokud máte tu pravou voskovanou kachnu (pokud nemáte tak to kachní stehno třeba prostě osmažíte). Další možností je položit přísady na povrch rýže, která se vaří. Můžete obložit čerstvou jarní cibulkou před podáváním. Podává se s bílou rýží nebo ovesnou kaší! Happy Chinese New Year!

Přeloženo z peteformation.blogspot
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno


Zpět na Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron