Stránka 2 z 2

Re: Hosta, bohyška, funkie

PříspěvekNapsal: sob 21. kvě 2016 13:50:32
od Ivana
Chutná skvěle, před pár dny jsem jí ochutnávala. V Japonsku dávají přednost úplně mladým výhonkům časně na jaře. Patří mezi sansai, japonskou horskou zeleninu. Určování bohyšek je těžké, mají několik tisíc kultivarů, ale všechny jsou jedlé.
Mezitím co jsem tu byla naposledy jsem ulovila i dva recepty přímo z Japonska:
Salát z bohyšky
Tempura z bohyšky
Jo a to o té jedovatosti jsem slyšela taky, od majitele zahrady, kterou jsme ožírali.

Re: Hosta, bohyška, funkie

PříspěvekNapsal: ned 22. kvě 2016 17:23:41
od pierro
Baštím několik let. Bez jakéhokoliv následku. Já osobně hlavně mlsám čerstvou.