Mangold - recepty

Osvědčené recepty.

Mangold - recepty

Příspěvekod Ivana » ned 31. říj 2010 7:20:47

Mangold se smetanou
Na másle podusím nakrájené řapíky mangoldu a světlé části pórku. Natrhané nebo nakrájené listy mangoldu a zelené části pórku přidám o něco později. Podusím doměkka a hotové zaliju smetanou.
Měla jsem dva malé pórky (hodně malé) a dva velké (hodně velké) listy mangoldu.
Polévka s mangoldem
V osolené vodě uvařím nakrájený mangold (více než polovina celého množství) a další zeleninu (menší podíl) jako mrkev, celer, petržel, jeden brambor, červená řepa, může být i trochu cibule nebo pórku. Prostě co mám doma a chci spotřebovat. Vody by mělo být jen tolik, aby byla zelenina ponořená, víc vody způsobí že polévka je pak řídká. Po uvaření rozmixuju a přidám sladkou smetanu, může být ale i zakysaná. Posypu pažitkou nebo jiným zeleným. Mám-li přebytek času a chce se mi, dají se osmažit kostky housky nebo chleba.
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Zpět na Kuchařské recepty z klasických surovin

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník