Letos zmrzly všechny vlašáky. Máme asi 10 lískových Lombardských a snad nejrychlejší veverky pod sluncem.
Vyloupala jsem loňské vlašské. Povařené jsou jak čerstvé. Určitě by se daly nějak máčet, aby se nemusely vařit.
Ořechy v karamelu:
20 dkg písk. cukru, šťáva z půlky pomeranče, kousek másla a 2 lžíce rumu se svaří na pánvi v karamel, pění to, asi by to rychle přeteklo bez míchání.
Přidá se půl kg ořechů - dala jsem ty povařené a chvíli se to ještě míchá
Když začne karamel houstnout a táhnout, rozprostře se to na plech vyložený papírem na pečení a nechá se to ztuhnout. Hotovo.
Asi by se tím daly plnit košíčky spolu s rozinkami, křížalami, všeliakými semínky...
Těšímse na zimní povídání, zdraví Mlýnec