Stránka 1 z 1

Ořechy

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 20:08:50
od kořenářka
Letos zmrzly všechny vlašáky. Máme asi 10 lískových Lombardských a snad nejrychlejší veverky pod sluncem.
Vyloupala jsem loňské vlašské. Povařené jsou jak čerstvé. Určitě by se daly nějak máčet, aby se nemusely vařit.
Ořechy v karamelu:
20 dkg písk. cukru, šťáva z půlky pomeranče, kousek másla a 2 lžíce rumu se svaří na pánvi v karamel, pění to, asi by to rychle přeteklo bez míchání.
Přidá se půl kg ořechů - dala jsem ty povařené a chvíli se to ještě míchá
Když začne karamel houstnout a táhnout, rozprostře se to na plech vyložený papírem na pečení a nechá se to ztuhnout. Hotovo.
Asi by se tím daly plnit košíčky spolu s rozinkami, křížalami, všeliakými semínky...
Těšímse na zimní povídání, zdraví Mlýnec

Re: Ořechy

PříspěvekNapsal: úte 21. pro 2010 10:51:59
od yaw
Staré ořechy - refresh
když jsem četl recept od kořenářky, vzpoměl jsem si, že se podělím o zkušenost jak se zpracovávají staré ořechy (v tomto aktuálním případě sklizeň z roku 2006 :oops: ).
Ořechy(200g) se dají do kastrolku se studenou vodou, přidají se 2 polévkové lžíce cukru. Vše se pomalu uvede do varu a vaří se ca 1 minutu. Po povaření se sundá kastrůlek z vařiče a ořechy se nechají v té sladké vodě vychladnout. Já jsem je po oschnutí dále mlel a v cukroví byly ok.
Yaw

Re: Ořechy

PříspěvekNapsal: úte 21. pro 2010 19:08:10
od kořenářka
Letos mi ze všeho cukroví nejvíc chutnají ty povařené ořechy jen tak. Dají se loupat jako čerstvé.
Zdraví Mlýnec