od Ivana » sob 03. kvě 2014 23:57:42
Milý sifu,
občas se najde i nový člen, kdo vloží do svého prvního příspěvku nějaký odkaz s komerčním podtextem (anebo telefonní číslo) v dobrém úmyslu informovat ostatní. Je to ale velmi ojedinělé, jako administrátor jsem zvyklá na to, že takové příspěvky vkládají lidé proto, že za to dostali zaplaceno (platí se 40.- Kč za jeden příspěvek a říká se tomu linkbuilding, budování značky, astroturfing nebo komentářový spam). Takovým chováním jsem zase zklamaná já, neboť toto není reklamní stránka, ale privátní prostor pro sdílení informací a zkušeností. Přeju si, aby cokoliv, co je tady propagováno nebo doporučováno, bylo ověřeno mnou nebo členy fóra, kteří již svůj zájem a dobré úmysly prokázali, tak, abych se za to mohla osobně postavit. Proto jsme tady zavedli pravidlo, že do prvních příspěvků nelze vkládat obsah, který cokoliv doporučuje.
Pravidlo, že nový člen fóra by měl nejprve své dobré úmysly prokázat užitečnými a přínosnými informacemi pro ostatní a teprve pak něco propagovat nebo doporučovat pokládám za smysluplné. Ty máš po internetu několik inzerátů, kde prodáváš různé rostliny a u některých z nich je zcela zřejmé tvoje spojení s tebou doporučovaným pěstitelem. Není mi jasné, jaký je váš vzájemný vztah, tedy jestli tě platí anebo ne. Proto jsem napsala co jsem napsala. A nepoptával je v tomto vlákně nikdo, navíc poslední příspěvek byl tři roky starý. Další dva bodíky pro spamera (versus dobré úmysly), svědčí to totiž o tom, žes to vlákno nečetl.