Stránka 1 z 1

Čokoládový strom - Leycesteria formosa

PříspěvekNapsal: stř 27. říj 2010 1:39:44
od Ivana
Leycesteria formosa
Nedávno jsem dostala řízek této zajímavé rostliny. Němci jí nazývají karamelbeere nebo karamellstrauch. Podle některých zdrojů se dá pěstovat i u nás, patří do čeledi zimolezovitých.
Podle pfaf je jedlost plodů nepotvrzená: Jedna nepotvrzená zpráva říká, že plody jsou jedlé. Zcela zralé a velmi měkké plody některých forem jsou velmi sladké, ačkoli v jiných formách má velmi hořkou chuť a není příliš žádoucí. Moje zdroje hovoří o vynikajících plodech s chutí čokolády a karamelu.
Jako čokoládový strom se někdy označuje i jiný druh, Diospyros digyna, zvaný též Black Sapote. O tomto druhu ve vlákně Tomely.
Obrázky
Growing Guide

Re: Čokoládový strom - Leycesteria formosa

PříspěvekNapsal: stř 27. říj 2010 2:02:28
od Ivana
Ruční výroba mýdla: Honeysuckle Himalayan soap
Pfaf uvádí též výrobu píšťal ze stonků.

Re: Čokoládový strom - Leycesteria formosa

PříspěvekNapsal: stř 27. říj 2010 10:25:20
od Ivana

Re: Čokoládový strom - Leycesteria formosa

PříspěvekNapsal: ned 07. lis 2010 15:24:22
od Ivana
Je zajímavé, že docela rychle roste.

Re: Čokoládový strom - Leycesteria formosa

PříspěvekNapsal: čtv 10. úno 2011 11:01:49
od Ivana
Takhle vypadá dneska: