Na pfaf se dá dočíst, že čerstvé ovoce můžeme sklízet po celý rok. Pojďme posbírat zkušenosti a udělat společně přehled co kdy zraje.
Překlad z pfaf:
Při pečlivém plánování je možno sklízet čerstvé ovoce ze zahrady 10 nebo dokonce jedenáct měsíců v roce. Sezóna začíná stálezelenými hlošinami Elaeagnus na začátku dubna. Ty budou dále plodit až do poloviny nebo konce května, kdy zrají mahónie Mahonia a první jahody. Počet druhů zrajícího ovoce se pak výrazně zvyšuje, největší hojnost přichází v pozdním létě a začátkem podzimu. Dokonce existuje mnoho různých druhů ovoce, které mohou být sklízeny v pozdním podzimu a počátkem zimy. Patří mezi ně rakytník Hippophae, které můžeme obvykle sklizně až do poloviny ledna, a různé libavky Gaultheria, které můžeme sklízet až do konce března. Tyto pozdní sklizně jsou obvykle velmi malé na množství - více na ochutnání než na skutečné jídlo.