- x4nst2.jpg (45.12 KiB) Zobrazeno 5455 krát
Dobrá kniha. Původní vydání v ruštině z roku 1983, v češtině vyšlo v roce 1988, vytištěno v SSSR.
Obsahuje informace o běžně pěstované zelenině a ovoci. Vždy pár řádků z historie, něco o nárocích rostliny. U každého druhu je nejzajímavější kapitola - Chemické složení, výživná hodnota a léčivé využití. Hlavně část o léčivých účincích je zajímavá. Pak jsou zajímavé recepty. Kniha je sepsána běloruskými autory a podle toho to taky vypadá. Maximální jednoduchost s minimem surovin. Paráda.
Zajímavé jsou návody ke konzervaci - nakládání, kvašení, marinování, sušení. Vypadá to že kdo v Rusku nenakládal, jara se nedožil. Některé recepty jsou na sudy a na metráky.
Nabízí ji na aukru.
http://aukro.cz/item865089626_ovoce_a_z ... oveka.html