Stránka 1 z 1

Mošt

PříspěvekNapsal: pát 18. pro 2009 20:33:28
od Ivana
Pila jsem mošt konzervovaný křenem. Na chuti to bylo poznat jen téměř neznatelně.
Recept: Dvě polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého křenu na 5 litrů moštu.

Re: Mošt

PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2010 15:24:27
od Kohant
Pil jsem mošt konzervovaný tlakem v nádobě. Od Wanaty. Bylo to docela nesmyslně drahé zařízení, ale mluvilo se o tom že by se to dalo udělat z nerezového sudu na pivo.

Bobku ty máš na Wanatu kontakt? Zajímalo by mě jestli se to někomu povedlo vyrobit.

Re: Mošt

PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2010 17:23:43
od bobek
Konzervovat tlakem, myslíš papiňák ?
Pokud ano, tak já bych to řadil mezi konzervaci teplotou.

Re: Mošt

PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2010 18:39:34
od Kohant
Ne.

Nekonzervovaný mošt uchovávaný pod tlakem v tlakové nádobě.

Re: Mošt

PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2010 18:58:08
od Ivana
Je to trochu od tématu, ale kdo je Wanata?

Re: Mošt

PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2010 20:38:24
od Kohant