Konzervace solí

Jak nakládat, zavařovat, sušit, solit....

Konzervace solí

Příspěvekod Ivana » stř 03. lis 2010 11:26:20

Prosypávání solí
Surovinu (většinou čerstvé listy nebo čerstvou nať, ale dá se to dělat i s okurkama, podívám se po receptu) dáváme po vrstvách do sklenice a střídáme s vrstvou soli. Pěchujeme.
šťovík na 1 kg listů 100 g soli, listy
bolševník obecný na 1 kg listů 200 g soli, velmi mladé listy, podrtit na kaši
česnek medvědí na 1 kg 350 g soli, nakládají se listy, stonky i cibulky
kopřiva dvoudomá na 1 kg 50 g soli, listy
Solný nálev
bršlice kozí noha 100 g soli na 1 litr vody, nechá se 3 týdny stát při pokojové teplotě za občasného sbírání pěny, poté uložit do chladu a na povrch nalít olej.
Podle D. Henschela: Plané rostliny k jídlu
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Zpět na Konzervace sklizně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron