Stránka 1 z 1

Mouka z jedlých kaštanů

PříspěvekNapsal: úte 09. říj 2012 20:05:50
od korda2004
Zdravím všechny,
neumí někdo nebo neví někdo jak se dělá mouka z kaštanů? Zajímá mě postup do okamžiku mletí, nevím jestli se kaštan peče, vaří, loupe syrový a pak suší. Je to věc, kterou bych rád vyzkoušel a nerad bych vymýšlel něco co jistě již někdo umí a rád bych se vyhnul slepým uličkám.
Děkuji
Zdraví KorDa

Re: Mouka z jedlých kaštanů

PříspěvekNapsal: úte 09. říj 2012 21:31:31
od bobek
To co mi zatím plodí kaštanovníky stačíme sežrat opečené na tálu jako chuťovku. Takže další zpracování jsem zatím neřešil. Ale hádám že mouka se získá tak, že se kaštany usuší a pak umelou.

Re: Mouka z jedlých kaštanů

PříspěvekNapsal: stř 10. říj 2012 5:50:35
od korda2004
Já jsem prohledával internet a všechny informace jsou takové obecné, prostě asi jako všichni mají povědomost jak se dělá pivo, ale nic konkrétního a píše se tam i o pražení pro zvýraznění chuti. Nalezl jsem dva postupy, jednak rozloupat, pokrájet, usušit, namlít a opražit nebo opražit, oloupat usušit a pomlít. Nedokážu si ale moct představit, ani loupání té vnitřní kožovité slupky ve velkých dávkách zastudena. Takže pokud s tím někdo máte zkušenosti nebo víte, napište prosím.
Děkuji.

Re: Mouka z jedlých kaštanů

PříspěvekNapsal: stř 10. říj 2012 11:06:31
od Ivana
Mouku jsem nedělala, ale kaštany se lépe loupou opražené. A hodně mi chutnají, tak mi to na mouku přijde docela škoda, taky jsem jich nikdy neměla tolik.

Re: Mouka z jedlých kaštanů

PříspěvekNapsal: pát 12. říj 2012 19:32:54
od kol238
Kdysi jsem zaslechla diskuzi o uchovávání kaštanů. Tenkrát se mně to netýkalo, takže jsem tomu moc nevěnovala pozornost. Mám pocit, že se dotyční bavili o mouce a problémem bylo, aby nezplesnivěla, tudíž skladování. A někdo tenkrát navrhoval nějaké řešení (takže je :-)), ale bohužel už si nemůžu vybavit, co to přesně bylo. Mám pocit, že buďto to pečení, nebo ještě nějaká finta se zmražením. Škoda, že si to nepamatuji, každopádně asi zkus pohledat informace i o tomto.