Stránka 2 z 2

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: stř 11. srp 2010 13:17:20
od Ivana
Jak to vlastně je doopravdy? Přečtěte si i tohle.

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: stř 11. srp 2010 19:49:16
od bobek
No nevím jestli Blesk pro ženy je zrovna nejlepší zdroj informací... Navíc autor se v problematice moc neorientuje, sice správně píše že Golden Delicious je úspěšná komerční odrůda, to ano, ale zároveň naznačuje že je to přešlechtěná odrůda. Není, je to náhodný semenáč objevený v první půlce minulého století.
Já bych ten článek bral jako reklamu na odrůdu Pendragon :D Proč ne, já jsem také stoupenec starých odrůd, jen bych se přimlouval za co nejserioznější přístup.

Asi naprostá většina příznivců tohoto fora se shodne na tom, že staré odrůdy které mají slušnou úrodu i bez mnohanásobného chemického ošetření jsou samozřejmě lepší. A je nám fuk, že plody nejsou stejně velké, tu a tam strupovité ,atd.atd.

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: stř 11. srp 2010 20:31:56
od Ivana
bobek píše:No nevím jestli Blesk pro ženy je zrovna nejlepší zdroj informací...


Já vím že není. Nejsou tam citace ani odkazy, i když dohledat by se to asi dalo kdyby si chtěl někdo dát práci. Hledala jsem jabka a zachtělo se mi pozlobit... Fórum je teď takové bez života a jak vidím, je tu o tři příspěvky víc... A možná je to i pravda, co tam píšou, kdoví...

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 5:26:34
od Kohant
Však ono v zimě a hlavně pak z jara zas obživne.

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: čtv 17. říj 2013 13:14:33
od dum
Můžete mi někdo prosím odborně odpovědět zda je tmavý cukr opravdu o tolik zdravější než klasický "bílý"?
Pokud si sladím třeba čaj dám si jednu lžičku bílého ale abx to mělo stejnou chuť pak bych musel dát 2 lžičky hnědého cukru.

Že by opravdu byl o tolik zdravější? Manželka má na to jasný názor :)

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: sob 19. říj 2013 13:42:37
od Ivana

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: sob 19. říj 2013 16:03:57
od dum
Diky, ja myslel ze mi odpovi spis nekdo ze sve praxe nez nejaky pr clanek ;)

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: sob 19. říj 2013 20:53:28
od Danka
Ahoj,
tak z praxe jsem si jistá, že nejzdravější sladidlo na bázi cukru je med. Baštím ho přednostně 7 let a pořád jsem v pohodě. Jinak ale myslim, že na sobě houby poznáme co je zdravější a holt si musíme něco i přečíst. I v odborné literatuře (hlavně včelařské:-))) ale vede med.
Včelám zdar
Dana

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: sob 19. říj 2013 23:36:08
od Ivana
Já nejsem fyziolog, takže odbornou praxí nemůžu sloužit. Co se týká praxe potravní tak cukr jím, ale žádné závěry z toho nevyvodím.

Re: Biopotraviny

PříspěvekNapsal: ned 20. říj 2013 12:36:24
od bobek
Řepný cukr je k mání cca 200 let, třtinový od středověku, med je k mání několik desítek milionů let. myslím že není co řešit.