Jak nakládat, zavařovat, sušit, solit....
od Ivana » pát 18. pro 2009 20:33:28
Pila jsem mošt konzervovaný křenem. Na chuti to bylo poznat jen téměř neznatelně.
Recept: Dvě polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého křenu na 5 litrů moštu.
-
Ivana
- Administrátor
-
- Příspěvky: 3362
- Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
- Bydliště: Brno
-
od Kohant » pon 08. úno 2010 15:24:27
Pil jsem mošt konzervovaný tlakem v nádobě. Od Wanaty. Bylo to docela nesmyslně drahé zařízení, ale mluvilo se o tom že by se to dalo udělat z nerezového sudu na pivo.
Bobku ty máš na Wanatu kontakt? Zajímalo by mě jestli se to někomu povedlo vyrobit.
-
Kohant
- zasloužilý člen
-
- Příspěvky: 588
- Registrován: ned 13. pro 2009 14:55:56
- Bydliště: na východ od martase
od bobek » pon 08. úno 2010 17:23:43
Konzervovat tlakem, myslíš papiňák ?
Pokud ano, tak já bych to řadil mezi konzervaci teplotou.
-
bobek
- zasloužilý člen
-
- Příspěvky: 557
- Registrován: pát 20. lis 2009 17:57:31
- Bydliště: Praha, zahrada v Posázaví
od Kohant » pon 08. úno 2010 18:39:34
Ne.
Nekonzervovaný mošt uchovávaný pod tlakem v tlakové nádobě.
-
Kohant
- zasloužilý člen
-
- Příspěvky: 588
- Registrován: ned 13. pro 2009 14:55:56
- Bydliště: na východ od martase
od Ivana » pon 08. úno 2010 18:58:08
Je to trochu od tématu, ale kdo je Wanata?
-
Ivana
- Administrátor
-
- Příspěvky: 3362
- Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
- Bydliště: Brno
-
od Kohant » pon 08. úno 2010 20:38:24
-
Kohant
- zasloužilý člen
-
- Příspěvky: 588
- Registrován: ned 13. pro 2009 14:55:56
- Bydliště: na východ od martase
Zpět na Konzervace sklizně
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků