Mošt

Jak nakládat, zavařovat, sušit, solit....

Mošt

Příspěvekod Ivana » pát 18. pro 2009 20:33:28

Pila jsem mošt konzervovaný křenem. Na chuti to bylo poznat jen téměř neznatelně.
Recept: Dvě polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého křenu na 5 litrů moštu.
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Mošt

Příspěvekod Kohant » pon 08. úno 2010 15:24:27

Pil jsem mošt konzervovaný tlakem v nádobě. Od Wanaty. Bylo to docela nesmyslně drahé zařízení, ale mluvilo se o tom že by se to dalo udělat z nerezového sudu na pivo.

Bobku ty máš na Wanatu kontakt? Zajímalo by mě jestli se to někomu povedlo vyrobit.
Uživatelský avatar
Kohant
zasloužilý člen
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 13. pro 2009 14:55:56
Bydliště: na východ od martase

Re: Mošt

Příspěvekod bobek » pon 08. úno 2010 17:23:43

Konzervovat tlakem, myslíš papiňák ?
Pokud ano, tak já bych to řadil mezi konzervaci teplotou.
bobek
zasloužilý člen
 
Příspěvky: 557
Registrován: pát 20. lis 2009 17:57:31
Bydliště: Praha, zahrada v Posázaví

Re: Mošt

Příspěvekod Kohant » pon 08. úno 2010 18:39:34

Ne.

Nekonzervovaný mošt uchovávaný pod tlakem v tlakové nádobě.
Uživatelský avatar
Kohant
zasloužilý člen
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 13. pro 2009 14:55:56
Bydliště: na východ od martase

Re: Mošt

Příspěvekod Ivana » pon 08. úno 2010 18:58:08

Je to trochu od tématu, ale kdo je Wanata?
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Mošt

Příspěvekod Kohant » pon 08. úno 2010 20:38:24

Uživatelský avatar
Kohant
zasloužilý člen
 
Příspěvky: 588
Registrován: ned 13. pro 2009 14:55:56
Bydliště: na východ od martase


Zpět na Konzervace sklizně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron