Jmenovky

Také množíte rostliny na své biozahradě? Sdílejte zkušenosti.

Re: Jmenovky

Příspěvekod Ivana » pon 01. úno 2010 1:55:13

Zajímavý trik jsem našla na stránkách zahradnictví Krulichovi. Na tuhý papír napsat inkoustem a namočit do oleje. Prý to má vydržet dva až tři roky.
Ivana
Administrátor

Martasi

Příspěvekod Ivana » pon 08. úno 2010 20:56:02

Martasi, který jsi měl popisovač? Před několika dny jsem si koupila OHP-Permanent Centropen 2634 na fólie. Že bys mě případně mohl uchránit od krutého osudu, který tě potkal s popisovačem.

P.S. Když si vzpomenu na svou první zprávu, kterou jsem ti psala, že snad nic nemáš - teď teda abych lezla kanálama protože toho máš možná nejvíc ze všech.
Ivana
Administrátor

Příspěvekod martas » pon 08. úno 2010 21:20:21

Ten můj popisovač byl speciální zahradnický.Prodávali ho na Zahradě Čech společně se jmenovkami co se po prvním sluníčku zkroutily do ruličky.Ted už obědnávám jen u kaktusářů.

P.S Stejně bych to nejradši vymněnil za 2ha vojtěšky 20ovcí pár vietnamských prasat atd jako dříve.
martas
zasloužilý člen

Příspěvekod kořenářka » úte 09. úno 2010 6:17:37

Dřevěné jmenovky jsme dřív natírali latexem a do toho psali obyčejnou nejměkčí tužkou, vydrží v zemi tak 2 roky. Nevím,zda mastná tužka na celofán je stejná jako ta na sklo. Když se přestala prodávat v papírnictví, objevila jsem obyčejnou dřevěnou tužku na obočí. Vydrží na plastové jmenovce několik let. Když to vydrží ten plast, kde není popsaný, sežloutne a smyté písmo je bílé.
Zdraví Mlýnec
kořenářka
zasloužilý člen

Předchozí

Zpět na Množení rostlin