od pierro » stř 02. pro 2009 19:32:03
Já zkusil zadat na googlu hesla drůbež, prodej a pak jsem procházel inzeráty. Vzhledem k odlišné lokalitě budou pro Tebe zajímavější jiní prodejci, chovatelé, než pro mě, seveřana. Cena se pohybovala okolo 150kč za kus. Většinou jde o ptáky z líhně, protože doba jejich sezení na vejcích je dosti odlišná od plemen pocházejících z našich zem. šířek. Moje kachna zasedla v červnu/červenci. obsedla asi deset vajec, která jí pak na dvě etapy vytahala kuna. Při chovu rády snášejí vejce do hnízd, která si samy ve vegetaci vytvoří. Prvních pár vajec je většinou jen tak, jak "z nich vypadnou". Cena se může samosebou měnit, ale je většinou do 250, 300kč. Občas bývají ve Fauně, i na ifauna.cz, a dalších internetových inzertních webech. Přirozeně je nejspíš nelíhne nikdo. Občas mě napadne se podívat i po campbel khaki kachnách, které byly během 2. světové z běžce vyšlechtěny, aby se mohlo vojákům na bojiště posílat dostatek kachního masa. C.K. kachna je masné plemeno, které jako běžci preferuje maso, sama maso má a snáší taky dost vajec. (z kterých se mohlo líhnout dost kachen na frontu). kembelku jsem ale v čechách nevystopoval. Čímž ovšem není řečeno, že tu není...
S úctou Martin.