Petře, klobouk dolu. Takovéhle zázemí! Ten kachník je nedobytná pevnost.
K tomu omyvatelnému povrchu, co se někde udává: Řekl bych, že by to platilo pro klasické kachny. Něco mi říká, že u Vás nebude mít možnost u kachen podestýlka zvlhnout trusem natolik, aby ta omyvatelnost byla aktuální. Vážně super, špica, nej.
Koukal jsem na jednom videu, na které odkazuješ, jak tam některé kachny cosi upoutalo na obloze. U našich kachen mě to vždycky pobaví. Občas se zadívají jedním okem k obloze a sledují, co to tam lítá za opeřence. Kolikrát je to jen vlaštovka, ale mnohdy se takhle podívají a na chvíli se přestanou hýbat. Pak i já nakonec na obloze rozpoznám káně, nebo co nám to občas proletí nad domem. Překvapuje mě ještě dnes, jaký mají zrak a sluch.
To jezírko je dokonalé. (sice Ti nezávidím to čištění,....) a ten prostor!!!!!!! bezva.
Jen mě napadá: Letos na jaře, nebo v létě jsem našel na noze jedné naší kachny bouli velikosti cca mezi ping pongovým míčkem a vejcem. To bylo v enormě vlhkém období a našim kačkám v té době prakticky ani na chvíli neoschly "šlapky". Na prstě, myslím, že to bylo na krajním vnitřním na pravé noze. Pravděpodobně se někde škrábla a v tom mokru se jí do rány něco dostalo. Od té doby čas od času aspoň na dálku zkoumám kačkám nožky.
Ta tmavá kachna je nádherná. Držím Tobě i kačkám palce pro tuhle zimu.
Naše se v zimě na letošek koupaly v lavoru, který jsem jim dal na pití. Pily z něho také. Většinou, když se nazobaly šrotu, nebo směsi pro kachny. A ten svůj obalený zobáček si pak opláchly v té vodě, ve které se později cachtaly. Když jsem je vypustil ven, chřestily, jako dikobraz. Téměř všechna pera měly slepená tou znečistěnou vodou, která na nich uschla a nabalovaly se další vrstvy. Zřejmě toto byl důvod, proč pak až do pozdního léta odmítaly se koupat. Letos nic takového nemíním riskovat a budu je pouštět i když bude všechno zamrzlé.
Občas se koupou i na suchu. Třeba po dešti na trávě, nebo v ranní rose v trávě. Je to zábava je při tom pozorovat. Držím palce. Martin.
S úctou Martin.