Speciál pro Kohanta a Martase

Re: Speciál pro Kohanta a Martase

Příspěvekod bobek » stř 28. dub 2010 22:14:45

To by teda med mohl fungovat i na proseděliny. Asi si namažu pr...

Chtěl jsem původně psát na téma med a peroxid vodíku, med a enzymy ale už je pozdě ;)
bobek
zasloužilý člen

Příspěvekod Kohant » čtv 29. dub 2010 9:30:57

Finta je taky v tom, že med obsahuje jen 18% vody. Když si ho nahňácáš do rány, vyrovnávají se osmotické tlaky. Tekutiny se nasávají do medu, tím se rána čistí. A prý tím dost naštveš bakterie, prasknou jako když vytáhneš hlubinnou rybu na hladinu. Martasi, palec ti neupadl?
Kohant
zasloužilý člen

Příspěvekod Kohant » čtv 29. dub 2010 19:50:27

Po neděli začnu stavět hedvábničkovník.
Kohant
zasloužilý člen

Příspěvekod martas » pát 30. dub 2010 7:04:31

Jsem tomu medu moc nevěřil,ale funguje to.Palec přestal hnisat a začíná se stahovat.Hedvábničkovník je krásné pojmenování.Zajímavější než kurník.Kuřata zdárně rostou.Mám ti je okroužkovat abys mohl na výstavy?Květen se blíží,co všechno ti mám kromě kuřat připravit?
martas
zasloužilý člen

Příspěvekod Kohant » pát 30. dub 2010 9:48:20

On mi to s tím medem nikdo nevěří. Kdybys to namazal hned, ani by to hnisat nezačalo.
Kdysi když se lidi bavili tím že se někde na louce pod hradem probodávali kopím, měli přímo na bitevním poli ranhojiče kteří jim amputace a bodné rány na místě ošetřovali medem. Bylo to prý dobré řemeslo, páč každá setnina si svého ranhojiče urputně bránila, a ten pak i dostával větší podíl z kořisti než vojáci. Po bitvě vkládal do bodných ran lipové dřevo vyřezané do tvaru hrotů kopí protihráčů, natřené medem. Jak se rána hojila a zavírala, postupně dřevo ořezával a namočené v medu znovu vkládal do rány. Já si medem mažu palec u nohy když projdu v sandálech ostružiním a nemůžu z něj vyndat trn.
Předpokládám že hedvábničky vystavovat nebudu, ale vzhledem k tomu že mám výstavní halu téměř za barákem, tak mě někdo ukecá. Sem myslel že se dají kroužkovat jen miminka.
Kohant
zasloužilý člen

Příspěvekod Kohant » pát 30. dub 2010 10:04:12

Jedu si pro hedvábničky, 4+1 (v nouzi 5+1, jak bude chtít kohoutek), dužnatou kytku, jestli budou nějaké pistácie (vzešla mi jedna) a révu. Možná najdeš ještě nějaký plevel, ale nechci nic moc exotického. V kolik hodin se ti to bude hodit? Psal jsem v jednu, ale můžu přijet kdykoliv mezi pátou ráno a devátou večer (to už většinou chodím spát).
Kohant
zasloužilý člen

Příspěvekod Kohant » pát 30. dub 2010 10:05:42

Mám přivézt želvám salát?
Kohant
zasloužilý člen

Příspěvekod martas » pát 30. dub 2010 12:08:15

Kroužkují se až starší když jim zesílí noha,aby ho nestratily.V neděli přivezu kroužky a nakroužkuji ti je.Mimina to nejsou ale za týden ti také neponesou.To jenom abys nečekal nesoucí slepice.Budeš je mít venku?Já je mám v odchovně tak jestli je chceš mít hned venku tak je musím začít otužovat.Kytky včetně pistácií tu budeš mít připravené a plevel si budeš moci vybrat sám.Přijed jak se ti bude chtít.Jsem doma furt.Jestli cestuješ raději ráno tak přijed ráno,jestli odpoledne tak odpoledne.Jo a moje žena se ptá jestli pojedeš sám nebo jestli vyvezeš i rodinu.Jestli máš salát na zbyt tak želvy ho zbožnují.Mě neleze,je tu moc sucho.
martas
zasloužilý člen

Příspěvekod Kohant » pát 30. dub 2010 12:49:13

Přijedu sám, páč kohantová bude v Anglii na krávách, což ji závidím, páč tam touhle dobou už po ulicích běhají telátka. Včera jsem zjistil že v sobotu je první máj. Pak bejvá ještě nějakej svátek. Tak jestli vyjde na sobotu, přijel bych raději dopoledne.
Slepičky budou ve venkovní voliéře 3x3 metry po psech. Ti se přestěhují jinam. Musím ji zastřešit a potáhnout králičím pletivem kvůli kuně nebo něčemu podobnému. Navíc na stromě přímo nad voliérou si straky postavily hnízdo. Teď je tam podezřelej klid, tak asi seděj. Nehodlám je přikrmovat. Ještě jim tam udělám nějaký bungr aby se měly kde schovat když přijde déšť s větrem od západu, a kdyby náhodou chtěly vysedět nějaké vejce. Přes den můžou hlídat asi 500 metrů zahrady. Až dostavím barák, budou mít půl hektaru, káňata nad hlavou, a lišáka za plotem.
Kohant
zasloužilý člen

Příspěvekod Kohant » pát 30. dub 2010 12:51:46

A chceš divoký rajčata? Jsou ještě malý, ale někde jsem tu četl že to tak má bejt.
Kohant
zasloužilý člen

PředchozíDalší

Zpět na Archiv pokecu