Další surovina které máme přebytek.
Bršlicová omeleta
Mladé výhonky necháme zpěnit na másle. Vejce rozšleháme se solí a pepřem a přilijeme do pánve.
Quiche
Těsto (125g mouky, 60g másla, špetku soli a dostatečné množství vody)
1 svazek bršlice (google překladač překládá důvodu staršího)
2 vejce
300 ml mléka
Sůl a pepř
Strouhaný muškátový oříšek
100 gramů sýra, čedar je ideální, ale trochu parmazánu taky pomůže
Uděláme těsto (prosít mouku a sůl, rozdrobit máslo, přidat vodu k vypracování těsta). Rozválet těsto, dát do vymaštěné formy. Vejce smícháme s mlékem a trochou soli, pepřem a muškátovým oříškem. mícháme s listím bršlice a nalijeme na těsto ve formě. Nastrouháme sýr a posypeme, pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny až čtyřicet minut. Podáváme teplé nebo studené.
Polévka z bršlice
2 svazky bršlice
Dezertní lžička másla
Dezertní lžička mouky
1 menší cibule
1 plátek slaniny slaniny (nepovinné)
Sůl a pepř
500 ml kuřecího vývaru
250 ml smetany
Listy opláchneme. Spaříme ve vodě po dobu jedné minuty, pak vyndáme. Osmahneme cibuli na másle (s anglickou slaninou, pokud používáte) a přidáme mouku. Pomalu přidlijeme vývar, za stálého míchání, aby byla polévka hladká. Zamícháme listí a dusíme pět minut, pak propasírujeme. Přidáme smetanu a okořeníme. Podáváme s křupavými krutony.
Zdroj: downsizer.net