Nakládaný salát z barborky
100 g mladých listů barborky (Barbarea vulgaris), sdrhnout ze středové žilky
100 ml bílého vinného octa
černý pepř, podle chuti
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
100 g natrhaného římského salátu (Lactuca sativa L. var. longifolia)
2 lžičky nasekaných kaparů
2 velká rajčata, nakrájená na plátky
1 mozzarelly (buffalo mozzarella), roztrhaná na kousky
1 mírné chilli, bez semen a nasekané
1 okurka, oloupaná a nakrájená na plátky
1 lžíce olivového oleje
Příprava:
Listy barborky dáme do octa spolu s černým pepřem a muškátovým oříškem. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny. Poté slijeme ocet a přidáme do mísy spolu se všemi zbývajícími přísadami kromě olivového oleje. Rozšleháme olivový olej a 2 lžíce marinády z barborek a nalijeme na salát. Podáváme ihned.
Přeloženo z Celtnet