Eliška: S goji to vypadá špatně, zdá se že nám jich hodně omrzlo, uvidíme jestli obrazí.
O šišák se taky bojím, ale on raší poměrně pozdě tak uvidíme, pokud nepomrznul bude ho dost. V každém případě mám semena.
Akébie má samčí i samičí květy na jedné stopce (jednu velkou samičku a harém pěti až dvanácti malých samečků - fotka ve vlákně
akébie pětičetná). Píše se, že na plodnost je lepší mít dvě geneticky různé rostliny, ale kámoška co vlastní tu na fotce říkala že pár plodů má i jedna. Někde jsem zaslechla (snad Petra tady někde píše?) že obrovskou úrodu neudělají ani dvě, tak nevím. Já mám zatím jen jednu a mám jí k dispozici zatím přebytek.
O lilii jsem určitě četla, ale už si nepamatuju kterou máš a nějak nemůžu najít tvoje vlákno ve Výměnách.
Letos stejně jako vloni vysévám všechno možné a budu mít na sraz velmi pravděpodobně přebytky sazeniček:
agastache anýzová Agastache foeniculum
užanka lékařská Cynoglossum officinale
hvězdnice chlumní Aster amellus
Callicarpa bodinieri - to je keř s fialovými plody, fotku některého zástupce rodu dal Bobek do
vlákna v Pokecublahovičník kulatoplodý Eucalyptus globulus mám 10 semenáčků, jestli vydrží všechny tak se taky můžu podělit. Je to skvělá věc do bytu pro lidi co trpí častým kašlem nebo nachlazením - více v
článku.Až vyklíčí další tak přidám další druhy. Někdo měl zájem o
kozlík lékařský tak jsem při přesazování hodila několik kozlíků do kelímků. Kdyby někdo chtěl tak mám taky dostatek loňského
borytu barviřského - je dvouletý tak letos pokvete.