od sklenka » úte 24. kvě 2011 9:40:58
Ivano, nějak jsem přehlídla tvůj dotaz: Poštovné jsem si u Planty Naturalis nezapamatovala, ale stejně se od té doby asi změnilo spolu s poštovními tarify - objednávala jsem něco asi před 2-3 roky. Ale nebylo nijak hrozné. Co se týče klíčivosti semen, musím je pochválit, jejich semínka mi klíčí ze všech dodavatelů semen (možná kromě Gengelu a některých soukromých pěstitelů) zdaleka nejlíp, dokonce i letos, když už jsou dle informace na sáčku prošlá. U rostlin s lehkými drobnými semeny je 1 g fakt hodně - mnohonásobně víc, než dostaneš za tu cenu třeba u AEV-VS (což jsou podle mě typičtí překupníci, co rozporcují barevný sáček na víc dílů a pak to prodávají za stejnou cenu), u rostlin s dražšími semeny si můžeš koupit tzv. vzorek, který mají za jednotnou cenu 12 Kč (+ 10 Kč sáčkovné) - množství odpovídá řekla bych +/- tak jedné malé lžičce semínek. Celkem bych doporučila objednat si po sklizni na podzim - dostaneš čerstvá, ledacos je nejlepší vysít hned. Pokud jsi ještě nic neobjednala, třeba by se vyplatilo spojit síly - těch 10 Kč chtějí za pytlík, ať už v něm je gram nebo deset - taky by se mi možná něco hodilo, ale budu si to sumírovat až v létě.