Přeloženo z gardensablaze.com:
Kromě toho, že je zavinutka okrasná a léčivá bylina, je také skvělým kořením. Květy mají chuť máty a mohou se použít místo máty v každém receptu. Vyberte si čerstvé květy, nejlépe ráno a jemně je otrhejte, odstraňte všechno zelené. Pak nasekejte a přidejte na zelené a ovocné saláty.
Listy mohou být nakrájené a přidané (1 polévková lžíce) na olej při smažení vepřové kotlety, bílé ryby nebo mušlí pro nádherně jemné aroma. Můžete také experimentovat s ochuceným máslem a tvarohem. Rozetřete smetanový sýr nebo máslo, vmíchejte lžičku nakrájených listů a vychlaďte.
Listy mají citrónovo-pomerančovo-mátovou příchuť, kterou lze použít do jakéhokoliv jídla, kam se dávají citrusové kůry. Mohou být také použity celé jako ozdoba pro téměř všechny ovocné šťávy nebo ledový čaj.
Listy lze sklízet kdykoliv během vegetačního období. Můžeme je zmrazit nebo usušit. Pokud nejsou po několika dnech zcela suché, dosušíme v troubě při 120 stupních. Skladujeme v uzavřených obalech mimo přímé sluneční záření.
Samozřejmě, že můžete dělat také čaje, pokud máte zavinutku na zahradě. Je chutný, zvláště když přisladíme cukrem nebo medem. Předem vás varuji, že byste jím mohli nahradit šálek své ranní kávy nebo černého čaje.