Tak galiu jsem utrhla ve chvíli, kdy se celá rostlina začínala poroučet v důsledku plísně, doma jsem ho nechala trochu dojít, ale extra to nepomohlo. Voněl hezky, ale nebyl skoro vůbec sladký.
Ačokča už také odešla, byť zatím nebyly mrazy (že by opět plíseň?).
Hrášek vyrostl, zatím plodí, ale odspoda rostliny dost plesniví. Plesniví dost ty části, které jsou "kryté zábradlím", byť to jsou jen fošny s mezerou velkou na šířku fošny .. fakt tuhle plesnivou zhoubu nechápu. Nemůže s tím mít něco společného břečťan, který popíná severní zeď a natahuje výhony i na zábradlí? Příští rok asi zkusím nějakou tu protiplísňovou bio ochranu. Tohle je na nic.
Jahody stále sem tam kvetou a sem tam plodí, ale také je už dost likviduje plíseň.
Ve dvou barelech u domu jsem měla dvě brambory, je z nich tak půl kila brambůrek, malých i pár větších, žádný terno, ale děti z nich měly obrovskou radost.
S pozemkem se nedaří, už jsem slevila z požadavku dosah MHD, že bychom se prozatím přímo nestěhovali, jen si tam zařídili rozumně obyvatelnou chatu (bohužel tím se trochu ztíží financování). Je potřeba aby to bylo v rozumné dojezdové vzdálenosti, ale nemusí to být úplně blízko.
Jenže stejně jsem zatím ani nenarazila na nabídku, která by aspoň trochu vyhovovala. Jsem z toho už docela smutná, nevím co budu dělat, když se to nepovede.