Co s hryzci?

Co se dá dělat na biozahradě s živočichy které nechceme? Týká se větších živočichů, na hmyz je téma breberky.

Re: Co s hryzci?

Příspěvekod vrana » sob 21. pro 2013 20:33:34

Souhlasím s Alenou, nevěřím na odpuzující rostliny, ty se mi zdají být slabé,já používám jednoduché a 100% prostředky.Pletivo okolo kořenů stromků je výborné. Metr králičího pozink stojí asi 26kč a z toho udělám tři válce 33x100cm.
Hryzců jsou dva druhy: polní a vodní.Vodního neznám a nerozumím mu,nemohu o něm psát.
Polní nesnáší průvan a tak si díry zavírá.Najdu li díru při práci, odkrejuji od hroud a jdu na půl hodinky dělat něco jiného jinam. Vrátím se s nabitou vzduchovkou a broky v kapse.Je-li díra zavřená, hurá, je doma.Odkreju a položím k ní hlaveň a čekám asi 10-15 minut, určitě vystrčí hlavu, střelím, on vždy kamkoli trefený vyskočí ven.Došlápnu ho a ihned nabíjím a mířím, lezou další,střílím dokud nepřestanou lézt. Zabité zakopu za plot a mám na dlouho pokoj.
Vybírám -li pýr ,smetanku kořeny, hned po skončení práce je zlikviduji do popelnice nebo daleko odvezu.Jinak by do rána byly nakousány na 1cm kousky a uloženy ve spižírnách hryzce a na jaře všechny kousky začnou růst.
Vodní hryzec bývá asi u vody.Tady u vody pozoruji i v zimě pod vodou rejdit mezi krami ledu malou černou myšku ,která je k nerozeznání od rejska.Je to však rejsec!!!' Je to nejdravější a nejžravější zvíře na světě.Skutečně.V zubech má jed.Velmi rád má králíky,je-li králíkárna u potoka.Za den sežere víc než váží.
vrana
začátečník
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 18. pro 2013 17:29:17

Re: Co s hryzci?

Příspěvekod hana kédlová » čtv 19. kvě 2016 10:50:24

Také máme na zahradě toto zvířátko :) Nevím jestli vodní, nebo polní. Jsme mezi dvěma potoky, ale oba jsou min. 20m daleko. Je to tak 10cm velké, hnědé s krátkým čumáčkem. Když pleju tak drze přebíhají přes záhony. Okusují řepu. Stromy v drátěnce vydrží jen do té doby než zrezne. Máme opět o 2 jabloně méně. Jinak rámus od sekačky jim nevadí. A naše kočka raději konzervy...
hana kédlová
začátečník
 
Příspěvky: 23
Registrován: stř 27. dub 2016 13:18:03

Předchozí

Zpět na Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník