Recept ze stránky Lindy Gilbert
Cibulová, kukuřičná a bramborová polévka s pyré z krvavce menšího
4 porce
Bohatá polévka s osvěžujícím akcentem krvavce menšího
3 lžíce másla
3 velké žluté cibule
3 a půl šálku kuřecího vývaru
1/4 lžičky muškátového květu
1 a půl až 1 a třičtvrtě šálků mléka
3 střední červenohnědé brambory, oloupané a nakrájené
1/2 lžičky drceného česneku
Jádra ze 2 žluté klasů kukuřice
sůl a pepř
1/3 šálku listů krvavce menšího
lístky krvavce menšího na ozdobu
Rozpustíme 2 lžíce másla v polévkovém hrnci. Pomalu opečeme cibuli do zlatova. Přidáme kuřecí vývar, muškátový květ, mléko a brambory. Zvýšíme teplotu, dokud se směs nezačne vařit, přikryjeme a vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Přidáme česnek. Rozšleháme polévku do hladka. V jiné pánvi opečeme zrna kukuřice na zbývající lžíci másla. Posypeme špetkou soli. V samostatné nádobě smícháme krvavec a 1/3 šálku polévky. Ušleháme, ale přestaneme ve chvíli, kdy jsou stále ještě viditelné zelené kousky. Přidáme kukuřici do hrnce s polévkou a zahřejeme. Ochutíme solí a pepřem, a pokud je polévka hustá přidáme mléko. Naběračkou dáváme porce do misek a pomocí lžíce ozdobíme každou porci zelenou směsí. Uděláme spirály, srdce, písmenka - cokoliv se nám líbí. Zdobíme celými lístky krvavce.