Dřín - recepty

O volně rostoucí rostliny se nemusíme starat a přesto je můžeme využívat. Navíc mívají vysoký obsah cenných látek pro výživu.

Dřín - recepty

Příspěvekod Ivana » pát 11. úno 2011 22:06:47

Nevařená marmeláda z dřínu
Velmi zralé až přezrálé plody dřínu (musí být měkké) propasírujeme s cukrem, zhruba stejné množství. Uchovávat v ledničce. Další konzervace možná (přelít povrch lihem).
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno

Re: Dřín - recepty

Příspěvekod Petra » pát 11. úno 2011 23:57:26

Jak poznat, že mám dřínek v ideální zralosti. Ochutnávali jsme celé stromořadí dřínů a byla to síla, hrozně kyselo trpké, přitom nádherně červené a lehce se odtrhávaly. Někde jsem četla, že jsou dobré až když sami spadnou. Je to pravda?
Petra
Petra
zasloužilý člen
 
Příspěvky: 206
Registrován: sob 28. lis 2009 21:25:04
Bydliště: Lysá n/L.

Re: Dřín - recepty

Příspěvekod Ivana » sob 12. úno 2011 0:18:11

Připadá mi že chuť je keř od keře. Alespoň těch volně rostoucích, liší se i ve velikosti. Nejlepší jsou opravdu ty co spadnou. Asi by se dal zkusit ten klasický trik - nechat je v mrazáku přemrznout, ale to jsem nezkoušela.
Uživatelský avatar
Ivana
Administrátor
 
Příspěvky: 3362
Registrován: pát 06. lis 2009 20:51:55
Bydliště: Brno


Zpět na Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron