QNX dal souhlas ke zveřejnění celé soukromé korespondence.
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: pon 01. úno 2010 15:16:44
Od: Ivana
Komu: QNX
QNX píše:Ivana: To je škoda, že si nepamatuješ, kde jsi to "na internetu četla". Rád bych si ten názor také přečetl přímo z původního zdroje.
Ty si ho samozřejmě můžeš přečíst, to přeci víme oba.
Trochu mi už lezeš na nervy - kopíruješ témata z mého fóra a tady si chodíš dělat reklamu.
Na jednu stranu tě chápu, v obojím. A docela mě těší, že někoho moje činnost inspiruje, ale na druhou stranu si myslím, že toho přebíráš už příliš.
Co s tím uděláme? Budeme spolu bojovat nebo uzavřeme příměří?
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: pon 01. úno 2010 15:53:51
Od: QNX
Komu: Ivana
Samozřejměsi to číst nemusím, když jsem to sám napsal, že? Pročpak nemáš odvahu uvést zdroj, nebo se ten "chybný názor" můžeš pokusit vyvrátit
Tak já ti lezu na nervy? To je mi líto, to asi moc nevydržíš a k tolerantním lidem asi také patřit nebudeš. Můžeš udělat velice prostou věc. Prostě mi zruš účet na vašem foru. I když slimáka by nezabila, ale QNX zruší ....... no to se ukáže
Určitě bude mnohem lepší, když na foru budou všichni zastávat jediný a prověřený názor. Přece si to tady nenecháš rozvracet. Zlobit se na tebe nebudu, pochopím to
Chodím si sem dělat reklamu? Opravdu? Vložil jsem sem pouze jeden odkaz, Pro někoho by mohla být soběstačnost.cz užitečná, ale tobě asi víc záleží na exkluzivitě svého fora, než na nezištném šíření informací a zkušeností ........ spolupráce ti asi ještě nic neříká, že?
Já toho přebírám příliš? Ale kdepak. Forum soběstačnost je starší než to vaše a v době kdy my jsme se těm tématům věnovali už roky ....... ale to není podstané
Rozhodně nekopíruju tvé názory, mám vlastní a často velice odlišné. To je fajn, ne?
Co s tím uděláme? Já s tím nic dělat nepotřebuju, nemám žádný problém. Jenom bych tě rád poprosil, až budeš kopírovat mé názory, tak uváděj zdroj. Já tě na oplátku také uvedu
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: pon 01. úno 2010 17:05:04
Podívej se, já jsem si myslela že když ti napíšu na plnou hubu co se mi nelíbí že si to vzájemně vyjasníme a k nějaké té spolupráci se nakonec dostaneme.
Uprostřed svého povídání mluvíš o spolupráci, ale na mou otázku co s tím uděláme píšeš, že s tím nic dělat nepotřebuješ.
Ve své odpovědi mě obviňuješ z kdečeho, od netolerance až po cenzuru. Spolupráce ovšem není o vzájemném obviňování, takovým vztahům se říká jinak.
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: pon 01. úno 2010 17:58:29
Já na tebe útočit nezačal. Co bych s tím měl dělat? Já opravdu žádný problém nemám. Ten problém máš pouze ty. Dokonce mi ani nevadí, když budeš chodit na naše foru pro informace a pro nápady .........proto jsem ho přece založil
Jenom bych byl rád, abych se nedočítal nějaké pomluvy o "někde na internetu" Klidně napiš "ten blbec na hádám se s každým.cz napsal "......." Vůbec tomu nerozumí a nemá pravdu. Je tak a tak, proto a proto" Já si své názory dokážu obhájit, diskuze se nebojím.
Máš pravdu, že spolupráce není o obviňování, ale proč tedy začínáš komunikaci právě obvi ňováním? Moc jasno v tom asi nemáš. Vlastně vůbec nechápu o co ti jde.
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: pon 01. úno 2010 18:17:46
Já zas nechápu o co jde tobě.
Takže si to pojďme vyjasnit:
To první o co mi šlo v mé první zprávě bylo, vyjasnit si to přebírání témat, které tam z tvé strany vidím. Můžeš mě obvinit že tě obviňuju, ano, souhlasím, ale chci se o tom bavit. Můžeš mi vysvětlit jak to vidíš, chci to slyšet.
Za další, ale teprve až poté co si tohle vyjasníme, mi šlo o tu případnou spolupráci. Moje otázka na konci první zprávy byla o tom, jestli si to vyříkáme a začneme s tou spoluprací anebo ne. K tomu jsou ale zapotřebí dva, proto tam bylo to množné číslo, protože to záleží na nás obou. Možná žes nepochopil jak jsem to myslela, tak ti to píšu teď a tady. Otázka tedy zní: Vyříkáme si to a budeme spolupracovat?
A za třetí bych se ráda bavila i o tom, v čem myješ nádobí, odkud máš informace o saponinech, jestli máš nějaké údaje o koncentraci, která je škodlivá, jestli víš pro které živočichy, proč si myslíš že to čistička nezvládne odbourat a podobně.
Ano dobře, souhlasím, asi jsem nezačala nejlíp. Možná jsme oba nezačali nejlíp.
Takže o co jde tobě a jak to vidíš?
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: pon 01. úno 2010 18:42:19
Přebírání témat: Je pravda, že jsem se nechal inspirovat k založení několika témat, ale rozhodně jsem nepřebíral příspěvky nebo názory. Obsah těch témat je jiný, někdy jsou tam dokonce i dost odlišné názory a zkušenosti. Já s tím problém nemám. Na druhé straně na tomto foru je pár témat, která vznikla brzo po tom co jsem podobné založil já na našem foru. Nevadí mi ani to. Můžeme se dohadovat, jestli je těch témat o jedno či o dvě víc na jednom nebo na druhém foru. Nebo tě mohu nařknout, že ty kopíruješ témata ze zahraničních permakulturních fór, tam jsou také témata se stejným názvem. Nebo se můžeme dohadovat, kdo od koho okopíroval nápad se založením podobného fora a kdo své forum založil dřív, ale jaký to má smysl? Klidně si založ všechna témata co máme na soběstačnosti. Vadit by mi začalo až kopírování příspěvků bez uvedení zdroje (např. ten můj názor na Krameterhof už tím kopírováním je, navíc vytrženým z kontextu, pokroucený, neúpný a špatně pochopený), ale asi bych se tomu víc smál, než bych se zlobil.
Já opravdu nemám žádný problém a nezlobím se
Co se týká otázek ......... klidně se o nich bavit můžeme, co vím o to se i podělím.
Zpráva byla smazána autorem dříve, než vám byla doručena.
od QNX » úte 02. úno 2010 13:54:27
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: stř 03. úno 2010 11:23:38
Ten odkaz na diskusi na tvém fóru jsem tam už upravila.
Co se týká témat, nejvíc mě připadalo zvláštní Pithium oligandrum, které se na tvém fóru objevilo asi za dvě hodiny co u nás. Takových témat bylo víc. Nevzpomínám si, že bych přebírala nějaké téma ze tvého fóra (kromě té zmínky o diskusi o alpském statku), ale témata jsou podobná tak to může být i náhoda. Dobře, navrhuješ hodit to za hlavu, tak to hodíme za hlavu. Máš pravdu v tom, že témata jsou podobná na více fórech a nechat se inspirovat není nic špatného.
Pokud tomu dobře rozumín, o saponinech chceš diskutovat na svém fóru. Tak mi odpověz tam.
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: stř 03. úno 2010 12:05:26
Pithium oligandrum, jojo, to máš pravdu. Toto téma jsem našel tady. Obsah je v každém případě odlišný a bude to tak i v bodoucnosti. Každé z těch dvou for se zaměřuje na odlišný druh lidí a na odlišné přístupy k problematice i když na první pohled jsou si tématicky podobná. S postupem času se ten rozdíl ještě zvýrazní. Téma věnované Pithium oligandrum najdeš i na jiných forech, stejně tak najdeš na všech podobných forech i téma Sepp Holzer. Název tématu je dost nepodstatná věc, důležitější je obsah. Na Krameterhof se můžeš jet podívat sama a udělat si vlastní názor. Až tam budeš, tak se pozorně dívej, kde jsou známky nějakého produkčního využívání (toho současného, ne pouze pozůstatky z minulosti)....... opravdu jich tam bylo dost málo. Většina lidí tomuto nevěnuje pozornost, protože jsou naprosto unešení tím co tam je možné vidět (a právem). Moje hodnocení nesnižuje kvality SH, ale jenom varuje před jásáním nad 18x větší produktivitou ve srovnání s konvenčním zemědělcem ........ to je samozřejmě totální nesmysl.
Re: Permakultura a výnosyOdesláno: stř 03. úno 2010 13:33:35
To srovnání je přesně to, co mě zajímá. Odkud máš údaj o 18x větší produktivitě? Tos jen střelil nebo to někdo někde dokladuje? A taky je důležité pásmo: v tropech budeš mít 2x vyšší produktivitu než v mírném pásmu. A to bez ohledu na způsob hospodaření.
SaponinyOdesláno: sob 06. úno 2010 17:12:25
Koukám, že ještě intenzivně pátráš po jedovatosti saponinů. Ten sezmam můžeš klidně zveřejnit. Není to sice nic podrobného, ale základní toxikologická data tam jsou uvedená i pro aescin z kaštanů. Nebo tu jedovatost raději zveřejňovat nechceš?
Re: SaponinyOdesláno: sob 06. úno 2010 18:21:32
Který seznam?
Re: SaponinyOdesláno: sob 06. úno 2010 18:37:59
ten, na který jsem posílal odkaz.
Re: SaponinyOdesláno: sob 06. úno 2010 18:45:26
Nemůžu to nikde najít. Jestli je to tento odkaz:
http://hádám se s každým.cz/html/seznam.htmtak po kliknutí se mi zobrazí prázdná stránka.
Re: SaponinyOdesláno: ned 07. úno 2010 15:54:38
Ano, to je správný odkaz, ale asi jsem to špatně uložil. Ta stránka byla opravdu prázdná. Omlouvám se za svou nepozornost.
Re: SaponinyOdesláno: ned 07. úno 2010 15:59:39
Zkus to ještě jednou uložit. Už to není prázdné, teď je tam chybová hláška 404.
jiho ned 07. úno 2010 20:06:16 Uživateli bylo uděleno následující varování
» Vážený pane, zřejmě jste se rozhodl provokovat a vyzkoušet kam až lze zajít. Byl jste upozorněn, že odkaz na vaše stránky si můžete dát do uživatelského profilu, ale ne do podpisu. Nechceme s vámi válčit, ale upozorňuji vás, že zde na takové nekonstruktivní výlevy není prostor. V případě že budete zachovávat pravidla Netikety, je vše OK, pokud ne, hrozí vám nebezpečí BANu.
jiho pon 08. úno 2010 10:38:46 Zabanován uživatel z důvodu „Za opakované napadání“
» QNX
Dne 12.2. požádal mailem uživatel QNX o zrušení uživatelského účtu. Jeho žádosti bylo vyhověno.Můj úplně poslední komentář k uživateli QNX: Nežádoucí není uživatel QNX, nežádoucí je jeho chování.