Tamarix gallica alias tamaryšek francouzský se u nás běžně pěstuje. Asi bys musel sehnat to správné plemeno a pak tam možná hrajou roli i ti červci. Pfaf třeba píše, že v Británii nebyla pozorována produkce many. Možná by stačilo naříznout větvičky, ale nevím, možná jsou ti červci důležití.
Orsej je jedovatý, jako téměř všechny pryskyřníkovité obsahuje protoanemonin. Protoanemonin je dráždivý, je silně jedovatý pro ryby a pulce. Šťáva může způsobit záněty na kůži. Vnitřní otravy u člověka, skotu a ovcí. Otrava se projevuje podrážděním a průjmem, podle množství mohou být příznaky závažnější.
Pfaf udává že toxiny jsou nestálé, nízké toxicity a jsou rozkládány varem nebo sušením. Sama jsem ochutnávala lístky orseje v menším množství a nikdy mě nic nebylo (jako obvykle je to asi o dávce a o způsobu přípravy). Údaje z knihy Baloun a kol.: Rostliny způsobující otravy a alergie.